Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις-ΔραστηριότητεςH γιορτή τής άνοιξης στον Άγιο Ανδρέα

Την Κυριακή 21 Μαΐου 2006 ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε, όπως κάθε χρόνο, το καθιερωμένο πανηγύρι τής άνοιξης, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις τών κατασκηνώσεων τού Δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα Αττικής.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με πανηγυρική Θεία Λειτουργία με αρτοκλασία , που έγινε στο εκκλησάκι τών κατασκηνώσεων.

Στη συνέχεια στους προσκεκλημένους προσφέρθηκαν λουκουμάδες με ούζο.

Μέχρι να ετοιμαστεί το γεύμα τα μέλη και οι φίλοι τού Συλλόγου μας είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την ανοιξιάτικη φύση στο καταπράσινο κτήμα τών παιδικών εξοχών τού Δήμου, να επικοινωνήσουν, να κάνουν την… "κοινωνική κριτική" τους. Τα παιδιά, εξ άλλου έπαιξαν με τη ψυχή τους στα γήπεδα τών κατασκηνώσεων.

Παρ' ότι η γιορτή τής άνοιξης δεν πραγματοποιήθηκε τον προηγούμενο χρόνο, λόγω επισκευών που γινόντουσαν στο κτήμα, η συμμετοχή δεν ήταν ανάλογη άλλων εποχών. Και αναφερόμαστε στη συμμετοχή τών συγχωριανών μας, για τις εκδηλώσεις που οργανώνει και πραγματοποιεί ο Σύλλογός. Εκδηλώσεις που για να γίνουν απαιτείται πολύ προσπάθεια και πολύς κόπος πολλών ανθρώπων. Η μη συμμετοχή τών μελών τού Συλλόγου σ' αυτές τις εκδηλώσεις αποκαρδιώνει τού οργανωτές και τούς αποθαρρύνει να σχεδιάσουν καινούργιες εκδηλώσεις.

Αντίθετα η συμμετοχή τών μελών τής άλλης Χιακής παροικίας ήταν η αναμενόμενη. Τη γιορτή μας τίμησαν με την παρουσία τους ο τέως Γενικός Γραμματέας τού Υπουργείου Δημοσίας τάξεως και καλός φίλος τού Συλλόγου μας κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης, ο πρόεδρος τής ΟΧΣΑ κ. Αργύρης Κοκκινάκης, το μέλος τού Δ.Σ. τής Χιακής Αδελφότητας Αττικοβοιωτίας "Κοραής" κ. Δημήτρης Καγιάντας εκπροσωπώντας οι πρώην πρόεδροι της ΟΧΣΑ κ. Αναστάσιος Τριπολίτης και κα Ξένη Φύλλα-Γιούργη, και τα μέλη τού Δ.Σ. τής Ο.Χ.Σ.Α. κ.κ. Δημήτρης Αποστολής, Γιώργος Καπετάνης και Παναγιώτης Λαγός.

Μηνύματα, εξ άλλου, για τη γιορτή έστειλαν ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, ο Δήμαρχος Αθηναίων κ. Θεόδωρος Μπεχράκης και ο Δήμαρχος Αμανής κ. Γιάννης Μαλαφής.

Στο σύντομο χαιρετισμό του ο πρόεδρος τού Συλλόγου κ. Στέλιος Μιχαλάκης, αφού αναφέρθηκε στη γιορτή, ευχαρίστησε τούς προσκεκλημένους για την τιμή που μάς έκαναν. Ευχαριστίες ακόμη απηύθυνε στο Δήμαρχο Αθηναίων κ. Θεόδωρο Μπεχράκη, την αντιδήμαρχο κα Τώνια Κανελοπούλο, υπεύθυνη τών παιδικών εξοχών, το μάγειρα κ Βαγγέλη Νικολάου και τούς βοηθούς του, την κα Καλλιόπη Βορριά για την παρασκευή τών λουκουμάδων, τον Νίκο και την Ελένη Κατσαρού που δούλεψαν το καφενείο, τις κυρίες που βοήθησαν στην κουζίνα και στο σερβίρισμα και φυσικά όλες και όλους που τίμησαν με την παρουσία τους τη γιορτή αυτή.

Μετά το φαγητό οι προσκεκλημένοι είχαν την ευκαιρία γλεντήσουν με χορευτική μουσική.

Η γιορτή τελείωσε ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα με την αποχώρηση τών προσκεκλημένων μας.


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios