Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Ανακοίνωση της Διοικούσας Επιτροπής της υπο ίδρυση εταιρείας "ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε."


Αγαπητοί φίλοι,

Είναι γνωστή σε όλους σας η προσπάθεια που γίνεται στην περιοχή των Κουρουνίων, αλλά και στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής για την αναμπέλωση και την παραγωγή του τοπικού οίνου σε επαγγελματική βάση.

Η προσπάθεια αυτή, άλλωστε, έχει γίνει γνωστή σε προηγούμενη ανακοίνωση, που δημοσιεύθηκε στον τοπικό τύπο.

Για την ευόδωση αυτής της προσπάθειας, προχωρήσαμε σε ενέργειες για να ιδρυθεί εταιρία με την ονομασία "ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε" προκειμένου να αποκτήσουμε νομική μορφή και υπόσταση, πράγμα απολύτως απαραίτητο για τα επόμενα βήματά μας.

Η προσπάθεια που γίνεται είναι τεράστια και τα προβλήματα μεγάλα. Βάλαμε, όμως ένα στοίχημα με τους εαυτούς μαςκαι οφείλουμε να το κερδίσουμε. Είμαστε βέβαιοιό,τι δεν έχουμεάλλη πρόσφορη επιλογήγια να δούμε κάποια ανάπτυξη στον τόπο μας. Ανάπτυξη, που θα φέρει χειροπιαστά αποτελέσματα στο άμεσο μέλλον. Διαφορετικά θα δούμε τα χωριά μας, αργά αλλά σταθερά, να σβήνουν.

Η αρχή αυτής της προσπάθειας έγινε. Εχουμε, ήδη, προχωρήσει στην φύτευση δώδεκα περίπου στρεμμάτων και σύντομα θα φυτευθούν και άλλα. Εκείνο που τώρα έχει σημασία είναι να μην μείνουμε εκεί αλλά να προχωρήσουμε μπροστά.

Η επένδυση, που πραγματοποιείται, είναι απόλυτα προσαρμοσμένη με το περιβάλλον αλλά και με την ιστορία του τόπουμας. Για να προχωρήσει όμως χρειάζονται κεφάλαια. Για το σκοπό αυτό σύντομα πρόκειται να ιδρυθεί η εταιρία με μετόχους όσους απο τους κατοίκους των χωριών μας το επιθυμούν, αλλά και απο άλλους δημότες του Δήμου μας.

Το αρχικό ζητούμενο μετοχικό κεφάλαιο είναι 120.000 ευρώ.

Προσπάθεια και φιλοδοξία μας είναι σε αυτή την εταιρεία να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι φίλοι και συνδημότες μας. Όραμά μας να δημιουργήσουμε την πρώτη, ουσιαστικά, αναπτυξιακή εταιρεία που γίνεται στον τόπο μας. Και στην εταιρεία αυτή να συμμετέχουν πρώτιστα οι ίδιοι οι κάτοικοι της περιοχής.

Με τη σκέψη, λοιπόν, αυτή και για να δώσουμε τη δυνατότητα υμμετοχή σε όλους όσους το επιθυμούν, αποφασίσαμε το ελάχιστο ποσόν συμμετοχής των μετόχων να είναι τα 500 (πεντακόσια) ευρώ. Ποσόν, που νομίζουμε, ό,τι δίνει σε όλους την δυνατότητα συμμετοχής. Πιστεύουμε ό,τι στην προσπάθεια αυτή θα βρούμε συμπαραστάτες την πλειοψηφία των Δημοτών μας για να βάλουμε όλοι μαζί τα θεμέλια ανάπτυξης του τόπου μας. Ταυτόχρονα θα δείξουμε το δρόμο που μπορούμε και που πρέπει να ακολουθήσουμε για να δούμε κάτι επιτέλους να γίνεται στην περιοχή μας. Είναι σίγουρο ό,τι αυτή η περιοχή μπορεί να δώσει πολλά αρκεί να το πιστέψουμε εμείς οι ίδιοι και σε αυτή μας την πίστη να διαθέσουμε τον καλύτερο μας εαυτό.

Οσοι επιθυμούν να γίνουν μέτοχοι στην υπο σύσταση εταιρεία "ΑΡΙΟΥΣΙΟΣ Α.Ε." μπορούν να έλθουν σε επαφή με τους Δημήτρη Παναγ. Κεφάλα, Στέλιο Μιχαλάκη, Ισίδωρο Κατσαρό, Γιάννη Σιταρά, Γιώργο Ξυδιά και Γιώργο Χ. Τακτικό, προκειμένου να δηλώσουν την πρόθεσή τους για αγορά μετοχών.

Με φιλικούς χαιρετισμούς

Για την Διοικούσα Επιτροπή

  Δημήτρης Παναγ. Κεφάλας


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios