Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 34


Είδαμε, εμείς για πρώτη φορά, βαρέλια να πλένονται, πατητήρια να ετοιμάζονται (όχι τα παλιά βέβαια) αμπελουργούς να βρίσκονται σε κινητοποίηση για τη μεγάλη στιγμή τού τρύγου. Τη στιγμή τής απόδοσης τών τίμιων κόπων, τής δίκαιας ανταμοιβής.

Μια νέα εποχή, φαίνεται να εγκαινιάζεται στα μέρη μας. Η εποχή τών νέων αμπελώνων.

Άντε παιδιά καλό τρύγημα και…καλά κρασιά.

Το πανηγύρι τού Αγίου Ιωάννου στα Κουρούνια

Έγινε και φέτος, την Παρασκευή 26 Σεπτεμβρίου 2003, με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια το πανηγύρι τού Αγίου Ιωάννου προστάτη και πολιούχου τού χωριού μας.

Παρά το εργάσιμο τής ημέρας πάρα πολλοί προσκυνητές πήγαν στα Κουρούνια για να τιμήσουν τον Άγιο και το χωριό μας.

Στον εσπερινό και την πανηγυρική Θεία Λειτουργία έψαλλαν οι συμπατριώτες μας καλλιφωνότατοι ιεροψάλτες Γ. Νερατζής και Ηλίας Μαλλάς. Στη Θεία Λειτουργία χοροστάτησε ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης μας κκ. Διονύσιος, πλαισιωμένος από ιερείς τών γύρω χωριών και τον εφημέριο τού χωριού μας πατέρα Παναγιώτη Σκυριώτη.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και τη λιτάνευση τής ιερής εικόνας τού Αγίου το Εκκλησιαστικό Συμβούλιο παρέθεσε το παραδοσιακό γεύμα τής αγάπης, που για φέτος λόγω τής νηστείας τής Παρασκευής, ήταν ρεβυθοπίλαφο με μπακαλιάρο.

Πολύ κόπο και πολύ προσπάθεια κατέβαλαν οι λίγοι για την εποχή αυτοί Κουρουνιώτες για να ανταποκριθούν στις αυξημένες ανάγκες τού πανηγυριού. Ευχή μας ο Άγιος να τούς βοηθά και να τούς ενισχύει πάντοτε κι εκείνους και τις οικογένειές τους.

Η λαϊκή συνέλευση στα Κουρούνια

Πραγματοποιήθηκε, Την Κυριακή 10 Αυγούστου 2003, στα Κουρούνια η καθιερωμένη τακτική Λαϊκή Συνέλευση, που οργανώνεται κάθε χρόνο από το Τοπικό Συμβούλιο και τον Φιλοπρόοδο Όμιλο Κουρουνίων Χίου με τη συνεργασία και τού Συλλόγου Κουρουνιωτών Εγρηγοριανών Χίου τής Αττικής.

Στη Λαϊκή Συνέλευση, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πήραν μέρος ο Δήμαρχος και Αντιδήμαρχος τού Δήμου Αμανής κ.κ. Γιάννης Μαλαφής και Γεώργιος Χρίτης αντίστοιχα, ο πρόεδρος τού Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παντελής Ξυδιάς και ο Δημοτικός Σύμβουλος που εκλέγεται από τα χωριά μας κ. Στάμος Γεντής.

Η Λαϊκή Συνέλευση σκοπό έχει να ενημερωθούν τόσο οι μόνιμοι κάτοικοι τών χωριών μας, όσο και οι Κουρουνιώτες και Εγρηγοριανοί τής διασποράς, που την περίοδο αυτή βρίσκονται στα χωριά μας για διακοπές, για τα προβλήματά τους, την εξέλιξη τών έργων που γίνονται, τον προγραμματισμό τών νέων, να ακούσουν τις θέσεις τών εκλεγμένων αντιπροσώπων τους και κυρίως τού Δημάρχου για το μέλλον τών χωριών μας.

Με την έναρξη τών εργασιών τής Συνέλευσης το λόγο πήρε ο Πρόεδρος τού Τοπικού Διαμερίσματος Κουρουνίων κ. Φίλιππος Βουρνούς, ο οποίος απευθυνόμενος στα μέλη της είπε:

"Κύριε Δήμαρχε, κύριε Αντιδήμαρχε, κύριε Πρόεδρε τού Δημοτικού Συμβουλίου, κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι, κυρίες και κύριοι, αγαπητοί συγχωριανοί, φίλοι και φίλες καλημέρα σας.

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios