Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 34


    μέχρι την ελιά τού Θανάση τού Κεφάλα.
  • Η πλακόστρωση κατ' αρχήν τών κύριων δρόμων τών οικισμών και στη συνέχεια τών μικρότερων. Η πλακόστρωση είναι έργο που θα προσδώσει μια ξεχωριστή ταυτότητα σε όλους τούς οικισμούς. Το έργο αυτό θα μπορούσε να γίνει και με αυτοχρηματοδότηση, αν ο καθένας από μάς έστρωνε το τμήμα τού δρόμου μπροστά από το σπίτι του.
  • Η τσιμεντόστρωση τού χωματόδρομου που οδηγεί στο κάτω μέρος τής εκκλησίας τού Χριστού στον Εγρηγόρο.
  • Η δημιουργία αντιπυρικών ζωνών περιμετρικά στον κάθε οικισμό, που θα προστατέψει τις περιουσίες και τις ζωές τών συγχωριανών μας στην απευκταία περίπτωση που σημειωθεί πυρκαγιά.
  • Η κατασκευή δρόμου στο βορεινό τμήμα τού Κάτω Χωριού, ώστε να έχουν οδική πρόσβαση και τα σπίτια αυτού τού τμήματος τού χωριού που δεν είναι και λίγα.
  • Τέλος σ' αυτό τον κατάλογο θα μπορούσαν να προστεθούν και άλλα έργα που θα προκριθούν ως αναγκαία από άλλους φορείς και να ενταχθούν στον συνολικό σχεδιασμό που προαναφέραμε.

Φίλε κύριε Δήμαρχε, δεν έχουμε την απαίτηση να γίνουν όλα αυτά τα έργα από το Δήμο άμεσα, παρ' ότι θα το θέλαμε πολύ. Μπορεί όμως άμεσα να γίνει ένας μακροχρόνιος σχεδιασμός, να ιεραρχηθούν οι ανάγκες, να εκτιμηθούν τα ποσά που μπορούν να διατεθούν κάθε χρόνο και, βάσει αυτού τού σχεδιασμού, να εκτελούνται τα έργα.

Φίλε κύριε Δήμαρχε, στο τελευταίο φύλλο τού "Αυλόγυρου" σάς καλούσαμε να συνδέσετε το όνομά σας με ένα μεγάλο έργο στο χωριό μας! Με την ολοκλήρωση τού δρόμου τού Κάτω Χωριού! Με την ολοκλήρωση αυτού τού έργου είναι βέβαιο ότι θα πάρετε μια εξέχουσα θέση στις καρδιές τών συγχωριανών μας. Θέλουμε σήμερα δημόσια, ξεκάθαρα και με παρρησία να δεσμευτείτε ότι μέχρι το τέλος τής θητείας αυτού τού Δημοτικού Συμβουλίου θα έχετε αποπερατώσει αυτό το έργο. Με χαρά είδαμε ένα τμήμα του, αυτό στη στοά τού Δημήτρη τού Κεφάλα να επισκευάζεται. Δυστυχώς δε φτάνει μόνο αυτό. Η διαμόρφωση και η επέκταση τού δρόμου μέχρι τα Παλιάμπελα πρέπει να ολοκληρωθεί οπωσδήποτε.

Όλα αυτά τα έργα είναι αναγκαία και χρήσιμα για τα χωριά μας και είναι βέβαιο ότι αν γίνουν θα βελτιώσουν την καθημερινότητα τών μονίμων κατοίκων τους και τών επισκεπτών τους. Κινδυνεύουν, όμως, μετά από λίγα χρόνια να μείνουν χωρίς αντίκρισμα αν δεν γίνει κάτι συνταρακτικό που θα αλλάξει ριζικά την μοίρα τού τόπου.

Αυτό το κάτι κυοφορείται σήμερα στις πλαγιές τής Αμανής. Στα νεόφυτα κλήματα, στην εταιρεία λαϊκής βάσης με την επωνυμία "Αριούσιος Α.Ε." που έχει συσταθεί, στο οινοποιείο που προτίθεται να κατασκευάσει. Σ' αυτό το έργο θα πρέπει να δώσουμε κάθε δυνατή βοήθεια. Είναι έργο υποδομής που θα συγκρατήσει το υπάρχον έμψυχο δυναμικό στον τόπο και ενδεχομένως να φέρει και νέο. Τα βήματα που έγιναν μπορεί να μην είναι εκείνα που περιμέναμε. Ενδεχομένως να έχουν γίνει και λάθη. Σημαντικό, όμως, είναι ότι έγινε το πρώτο βήμα, ότι άνοιξε δειλά μια δίοδος ελπίδας. Στο χέρι μας είναι τη δίοδο αυτή να την κάνουμε λεωφόρο ευημερίας και προόδου για τον τόπο. Να αφήσουμε κατά μέρος τούς μικροϋπολογισμούς και τη μιζέρια και να ενώσουμε όλοι  μαζί  τις  δυνάμεις

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios