Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 34


μας, (Δήμος, Τοπικό Συμβούλιο, Πολιτιστικοί φορείς, απλοί Δημότες) για την επιτυχία αυτού τού στόχου, που μπορεί ν' αλλάξει ριζικά τη τύχη μας.

Κύριε Δήμαρχε, κύριοι πρόεδροι, κυρίες και κύριοι, αυτή η συνέλευση γίνεται στον απόηχο και το βάρος ενός τραγικού γεγονότος, που σημάδεψε με μαύρα χρώματα τούτο τον Αύγουστο. Αναφέρομαι στην τραγική απώλεια τού εκλεκτού συγχωριανού μας, μέλους τού Δ.Σ. τού Συλλόγου μας, πρώην προέδρου του και ταμία τής Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής αείμνηστου Ισιδώρου Ι. Βορριά. Καλώ τα μέλη τής Λαϊκής Συνέλευσης τιμώντας την ανεκτίμητη προσφορά του να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του.

Σάς ευχαριστώ για την υπομονή σας και εύχομαι κάθε επιτυχία στις εργασίες τής συνέλευσης.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Δήμαρχος Αμανής , κ. Γιάννης Μαλαφής, ο οποίος ευχήθηκε στα μέλη τής Συνέλευσης και ευχαρίστησε τούς τοπικούς φορείς για την πρόσκληση.

Αναφερόμενος στο Δημοτικό μας Διαμέρισμα, σχετικά με την προηγούμενη θητεία τού Δημοτικού του Συμβουλίου είπε, ότι τα Κουρούνια είναι μέσα στα τρία χωριά που εισέπραξαν από το Δήμο τα περισσότερα κονδύλια.

Τοποθετήθηκε στις θέσεις και τα αιτήματα που αναπτύχθηκαν από τον πρόεδρο τού Τοπικού Συμβουλίου και από τη Γραμματέα τού Συλλόγου Κουρουνιωτών Εγρηγοριανών Χίου Αττικής και διετύπωσε την άποψη ότι τα αιτήματα αυτά είναι λογικά και μπορούν στην πλειονότητά τους να γίνουν.

Ειδικότερα για το δρόμο τού Κάτω Χωριού αναγνώρισε το δίκαιο τού αιτήματος και δεσμεύθηκε να υιοθετήσει την πρόταση που κατέθεσε η κα Τακτικού, δηλαδή να εκπονηθεί μια συνολική μελέτη, η εφαρμογή τής οποίας να γίνει κατά στάδια ανάλογα με τα κονδύλια που θα υπάρχουν. Δεσμεύθηκε δε δημόσια να ολοκληρώσει ο Δήμος το έργο μέχρι το τέλος τής θητείας τού παρόντος συμβουλίου.

Αναφορικά με την υδατοδεξαμενή για την άρδευση τών νέων αμπελώνων είπε ότι το έργο αυτό εγκρίθηκε και θα γίνει από την Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση.

Για την ανακαίνιση τού σχολείου υποσχέθηκε να προσφέρει ο Δήμος το ποσόν τών δύο εκατομμυρίων δραχμών (6.000 € περίπου).

Όσον αφορά την παράκαμψη τού Φτενάδου ο Δήμαρχος κάλεσε τού τοπικούς φορείς να ξανασκεφτούν το έργο αυτό, αφού με την κατασκευή του πολλοί απ' αυτούς που κάνουν τον γύρω της Αμανής δεν θα περνούν πλέον μέσα από το χωριό. Το έργο αυτό, όπως είπε, είναι έργο τής Ν.Α., ως τμήμα τού επαρχιακού δρόμου.

Αναφέρθηκε τέλος στο πρόγραμμα "Βοήθεια στο σπίτι", που χρηματοδοτείται από γ΄ κοινοτικό πλαίσιο στήριξης με το ποσόν τών πέντε εκατομμυρίων δραχμών περίπου 15.000€) και προβλέπει τρία άτομα προσωπικό (νοσηλεύτρια, κοινωνικό λειτουργό και καθαρίστρια). Η λειτουργία του θα ξεκινήσει το αργότερο το Φθινόπωρο.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε ο Αντιδήμαρχος κ. Γεώργιος Χρίτης, ο οποίος αναφερόμενος στο κοινοτικό φωτισμό είπε ότι έχουν εγκριθεί για τα Κουρούνια δύο στύλοι τής ΔΕΗ. Η τοποθέτησή τους δεν έχει γίνει ακόμη γιατί προβλέπεται  η  αλλαγή  όλων  τών

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios