Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 35


και τούς παππούδες μας. Από την κληρονομιά αυτή έζησε η γενιά μας και εν πολλοίς και η γενιά τών γονιών μας.

"Δεν είναι αδιάφορα τα δέντρα στα πάθη τών ανθρώπων. Κάθε συμφορά τών ανθρώπων και μια ρυτίδα στο κορμί τών δέντρων". Κι εμείς θα προσθέταμε πως και με κάθε ανθρώπινη απουσία χάνονται και κάμποσα δέντρα, κι έτσι σήμερα ολοένα και λιγότερα τα δέντρα, ολοένα και λιγότερο το βουητό απ' τ' ανθρωπολόι που τα νοιάζεται.


Ο δρόμος τού Κάτω Χωριού: Μέρος τρίτο

Σάς το υποσχεθήκαμε κ. Δήμαρχε, και δεν σκοπεύουμε να αθετήσουμε την υπόσχεσή μας. Σε κάθε τεύχος τού "Αυλόγυρου" θα σάς θυμίζουμε την υπόσχεσή σας για το δρόμο τού Κάτω Χωριού. Μια υπόσχεση-δέσμευση που πήρατε, να ολοκληρώσετε, δηλαδή, το δρόμο αυτό μέχρι το τέλος τής θητείας τού παρόντος συμβουλίου.

Πέρασε ήδη ένας χρόνος από τη νέα θητεία σας και μόνο μερικές -αναγκαίες βέβαια- παρεμβάσεις έχουν γίνει στον υπάρχοντα δρόμο. Το επιδιωκόμενο, όμως, είναι να γίνει μελέτη για την επέκταση του σε πρώτη φάση μέχρι τα Παλιάμπελα και να αρχίσουν τα έργα το συντομότερο δυνατόν. Γιατί ο χρόνος φεύγει και ουσιαστική πρόοδος στο θέμα αυτό δεν υπάρχει. Εκτός αν υπάρχει και δεν το γνωρίζουμε;

Σας θυμίζουμε πως για το τμήμα τού δρόμου από το λαγκάδι τού Τσούβαλου μέχρι τα Παλιάμπελα υπάρχει ήδη μια παλιά μελέτη τού πολιτικού μηχανικού Γ. Σκαλτσά, που μπορείτε να την επανεπικεροποιήσετε και να την προσαρμόσετε στις σημερινές ανάγκες και τα σημερινά οικονομικά δεδομένα.

Κύριε Δήμαρχε, για μια ακόμη φορά σάς καλούμε τηρήσετε την υπόσχεσή σας και να συνδέσετε το όνομά σας με ένα μεγάλο έργο στα Κουρούνια. Ένα έργο σταθμός για την ανάπτυξη τού μεγαλύτερου οικισμού τού Δημοτικού Διαμερίσματος Κουρουνίων.


Το αγροτικό ιατρείο

Στο τελικό στάδιο βρίσκονται οι εργασίες κατασκευής τού αγροτικού ιατρείου Κουρουνίων. Έχουν ήδη τελειώσει οι ελαιοχρωματισμοί, και σύντομα θα ολοκληρωθεί και ο μηχανολογικός εξοπλισμός.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις αναμένεται στις αρχές τού νέου έτους να μεταφερθεί από εκεί που βρίσκεται σήμερα στις νέες μόνιμες εγκαταστάσεις το εξεταστικό τμήμα τού ιατρείου και τα μηχανήματα. Σε όμορο χώρο, εξ άλλου, πρόκειται να μεταφερθεί και η οικία τού εκάστοτε γιατρού.

Ένα πάγιο αίτημα, λοιπόν, τών αγροτικών γιατρών που πέρασαν από 'κει, για ανθρώπινη κατοικία με τις στοιχειώδεις ανέσεις που απαιτούνται στη σύγχρονη εποχή και ένα σύγχρονο και άνετο χώρο για ιατρείο φαίνεται πως βρίσκει τη λύση του.

Ας ευχηθούμε με την αναβάθμιση τών κτιριακών εγκαταστάσεων τού ιατρείου να αναβαθμιστεί και η ποιότητα παροχής ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών που προσφέρονται στους κατοίκους τών χωριών μας.

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios