Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 35


ολοκληρωθούν τα έργα δημιουργίας σύγχρονων χώρων υγειονομικής ταφής, που να πληρούν τούς όρους υγιεινής και προστασίας τού περιβάλλοντος, που επιβάλλουν οι νόμοι τού Ελληνικού κράτους και τής Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Πέντε χρόνια αργότερα έχουμε παραμείνει στην κατάσταση τού ΧΥΜΑ, χωρίς να διαφαίνεται προοπτική επίλυσης στο εγγύς μέλλον. Θα ήταν ενδιαφέρον να έχουμε μια νέα πληροφόρηση για το θέμα αυτό, από το Δήμο μας, τη Νομαρχία, τούς βουλευτές ή όποιο άλλο φορέα θεωρεί ότι είναι αρμόδιος να μάς ενημερώσει. Γιατί αυτή η "χύμα" κατάσταση προσβάλει βάναυσα τον … ευρωπαϊκό πολιτισμό μας και το εκσυγχρονιστικό μας προφίλ.


Νέα προοπτική για τα Αγιάσματα;

Πολλές εξαγγελίες έχουν γίνει κατά καιρούς για τα πολύπαθα ιαματικά Λουτρά τών Αγιασμάτων.

Ας ελπίσουμε πως η νέα εξαγγελία για προγραμματική σύμβαση που έγινε μεταξύ τής Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου, τού Δήμου Αμανής και τής ΕΝΑ με σκοπό τον εκσυγχρονισμό τού υδροθεραπευτηρίου τών Αγιασμάτων και την προστασία τής πηγής να αποφέρει το πολυπόθητο αποτέλεσμα τής ανάπτυξης.

Η απόφαση αυτή λήφθηκε σε πρόσφατη συνεδρίαση τού Νομαρχιακού Συμβουλίου, που έγινε παρουσία και του Δημάρχου τής Αμανής. Ο κ. Μαλαφής γνωστοποίησε στα μέλη τού Νομαρχιακού Συμβουλίου ότι η σύμβαση προβλέπει ότι η ΕΝΑ θα συμβάλει στην εκπόνηση τών μελετών που απαιτούνται και στην έκδοση τών απαιτουμένων αδειών για την έναρξη τών εργασιών. Ανέφερε μάλιστα ότι υπάρχει ήδη ερευνητική μελέτη από το Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο με τη συνεργασία Γάλλων και Γερμανών Επιστημόνων.

Ο προϋπολογισμός τών μελετών ανέρχεται στο ποσόν τών 38.500 €. (πηγή εφημ. Αλήθεια)

Θα θυμούνται βέβαια οι αναγνώστες μας ότι ο Δήμος μας είχε δαπανήσει ένα σεβαστό ποσόν για να εκπονηθεί η μελέτη από το Πολυτεχνείο στην οποία αναφέρεται ο Δήμαρχός, χωρίς ωστόσο να υλοποιηθεί ή έστω να υλοποιηθεί ένα μέρος της. Τώρα πληροφορούμεθα πως θα διατεθεί ένα ακόμη σεβαστό ποσόν για την εκπόνηση νέας μελέτης (38.500 €.). Μήπως κάποια στιγμή πρέπει να φύγουμε από τη φάση τών μελετών και να περάσουμε στη φάση τών εφαρμογών; Γιατί με τις μελέτες και μόνο καμιά προοπτική δεν είναι ορατή για τ' Αγιάσματα.

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "Αυλόγυρος"
Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios