Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 36

Σημείωση: τα κείμενα αναδημοσιεύονται απο την στήλη του "Αυλόγυρου" ολόκληρα ή επιλέγονται κάποια απο αυτά.

Η πρωτοχρονιάτικη γιορτή τού Συλλόγου

Την Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2004, στις 11 το πρωί, έγινε η καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη γιορτή, στη γνωστή αίθουσα τού τελευταίου ορόφου τού ξενοδοχείου Coral, στο Παλαιό Φάληρο.

Την εκδήλωση παρακολούθησαν πολλά μέλη και φίλοι τού Συλλόγου μας. Οι χωριανοί μας είχαν την ευκαιρία να ανταμώσουν σε ένα ζεστό και φιλόξενο περιβάλλον και να ανταλλάξουν τις ευχές τους για τα Χριστούγεννα και τον νέο χρόνο.

Η εκδήλωση, που παρουσίασε η γραμματέας τού Συλλόγου κα Μαρία Τακτικού, ξεκίνησε με τα κάλαντα τών χωριών που τραγούδησε μια … μικτή χορωδία από μικρούς και μεγάλους.

Στη συνέχεια ο πρόεδρος τού Συλλόγου κ. Στέλιος Μιχαλάκης απευθυνόμενος στα μέλη και τού φίλους τού Συλλόγου είπε:

Φίλες και φίλοι συγχωριανοί, αγαπητοί φίλοι τού Συλλόγου.

Εκ μέρους τού Διοικητικού Συμβουλίου σάς ευχαριστώ γιατί τιμάτε με την παρουσία σας την πρωτοχρονιάτικη γιορτή μας.

Εύχομαι σε όλους υγεία και κάθε ατομική και οικογενειακή ευτυχία για τον καινούργιο χρόνο 2004.

Για δε το Σύλλογο, τα χωριά και το Δήμο μας εύχομαι να είναι χρόνος προόδου, ευημερίας και δημιουργίας.

Αυτές τις μέρες συνηθίζεται να γίνεται απολογισμός τών δραστηριοτήτων κάθε επιχειρήσεως και κάθε οργανισμού για το χρόνο που πέρασε και να τοποθετούνται οι στόχοι για τον καινούργιο.

Δεν είναι στις προθέσεις μου να σάς κουράσω με απολογισμούς και προγραμματικές δηλώσεις. Προεκλογική περίοδο διάγουμε, άλλωστε, θα βαρεθούμε από υποσχέσεις.

Για όλα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να μιλήσουμε διεξοδικά στην Γ.Σ. τού Συλλόγου που θα γίνει μέσα στο Μάρτιο. Και με την ευκαιρία τής σημερινής μας συνάντησης κάνω έκκληση σε όλους να πάρετε μέρος στη Συνέλευση τού Συλλόγου.

Σήμερα είναι μέρα γιορτής για όλους και ιδιαίτερα για τα παιδιά μας, στα οποία ο Σύλλογος, στο τέλος τής εκδήλώσης, θα προσφέρει, όπως πάντα το καθιερωμένο δωράκι.

Συγκεντρώσεις σαν αυτή είναι πολύ σημαντικές και δεν έχουν μόνο εθιμοτυπικό χαρακτήρα. Δεν αποτελούν μόνο τυπική υποχρέωση τού Συλλόγου προς τα μέλη του. Είναι και μιας πρώτης τάξεως ευκαιρία να συναντηθούμε, να ξεπεράσουμε το απρόσωπο ακουστικό τού τηλεφώνου και να ανταλλάξουμε τις ευχές μας πρόσωπο με πρόσωπο. Να σφίξουμε τα χέρια, να βρεθούμε ο ένας πιο κοντά στον άλλο.

Είναι αυτό που περισσότερο από κάθε τι άλλο λείπει σήμερα στην γκρίζα πόλη που ζούμε. Γιατί είναι αλήθεια πως στους ανθρώπους τών αστικών κέντρων λείπει η αυθόρμητη καλημέρα, το αβίαστο χαμόγελο, η ειλικρινής ευχή χωρίς υπολογισμό. Αξίες που περίσσευαν και εξακολουθούν να περισσεύουν και σήμερα στα χωριά μας. Εκεί, ακόμη και το πείραγμα, γινόταν και γίνεται με αγάπη, χωρίς τα στοιχεία τού εξευτελισμού τής προσωπικότητας τού άλλου.

Αυτές τις μέρες, λοιπόν, που όλοι λίγο πολλοί κάνουμε τον απολογισμό μας, καλό είναι να αναπολήσουμε τα δύσκολα αλλά αθώα και όμορφα παιδικά μας χρόνια, που ζήσαμε στα  πλάγια  τής  Αμανής. Τότε  που  γινόμασταν ευτυχισμένοι  με  απλά  πράγματα.  Με ένα


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios