Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 36

 

Σάς ευχαριστώ και πάλι για την παρουσία σας και σας εύχομαι από καρδιάς υγεία και κάθε ευτυχία για τον καινούργιο χρόνο.

Σάς ευχαριστώ.

Στη συνέχεια έγινε η κοπή τής πίτας από τον πρόεδρο. Τυχερή τής χρονιάς η Μαριλίτσα Κατσαρού, η οποία μαζί με τις ευχές μας πήρε και το αναμνηστικό δώρο τού αντιστοιχούσε στον τυχερό τής χρονιάς από το Σύλλογο.

Η γιορτή έκλεισε με την καθιερωμένη βράβευση τών παιδιών τών συγχωριανών μας που πέτυχαν να εισαχθούν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα τής χώρας.

Παρουσιάζοντάς τα η γραμματέας τού Συλλόγου κα Μαρία Τακτικού είπε:

Το Διοικητικό Συμβούλιο τού Συλλόγου μας, όπως γνωρίζετε, έχει θεσμοθετήσει τα τελευταία χρόνια να τιμά στη σημερινή γιορτή τις νέες και τούς νέους που έχουν καταγωγή από τα χωριά μας και πέτυχαν να εισαχθούν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα τής χώρας μας.

Η τιμή αυτή είναι μια, μικρή έστω, αναγνώριση τής επίπονης και αξιέπαινης προσπάθειάς τους και αυτή την προσπάθεια είναι κυρίως που επιθυμούμε επισημάνουμε και να επιβραβεύσουμε.

Γνωρίζουμε ότι το ακριβότερο και σημαντικότερο έπαθλο τής προσπάθειάς τους, είναι η χαρά τής επιτυχίας και οι δρόμοι που ανοίγονται μπροστά τους.

Οι νέες και οι νέοι αυτοί αποτελούν το λαμπρό μέλλον τού τόπου μας. Είμαστε βέβαιοι ότι και αργότερα ως επιστήμονες θα προσφέρουν πολύτιμες υπηρεσίες στα χωριά μας και στο Σύλλογο μας.

Στους επιτυχόντες ο Σύλλογος μαζί με τα θερμά συγχαρητήρια και τις ευχές τών μελών τού Δ.Σ. και όλων τών μελών του για επιτυχημένες σπουδές θα επιδώσει αναμνηστικό έπαινο και ως δώρο ένα "Ιστορικό και Φωτογραφικό Λεύκωμα".

Στη συνέχεια κάλεσε τα παιδιά που πέτυχαν με αλφαβητική σειρά να παραλάβουν τον έπαινό τους.

Τα παιδιά που τιμήθηκαν ήταν:

  • Ο Γιώργος Βορριάς , γιος τού Γιάννη και τής Σωτηρίας Βορριά, από τον Εγρηγόρο, πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις να εισαχθεί στο τμήμα Πολιτισμικής οικονομίας και τεχνολογιών τού Πανεπιστημίου Αιγαίου. Να σημειώσουμε ότι ο Γιώργος Βορριάς εισήχθη το προηγούμενο ακαδημαϊκό έτος και από παράλειψη δεν τιμήθηκε πέρσι.
  • Η Μαρία Γεντή, κόρη τού Δημοτικού μας Συμβούλου Σταμάτη Γεντή και τής Ματούλας Γεντή - Κουτέπα από τον Εγρηγόρο, πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις να εισαχθεί στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών στο τμήμα Παιδαγωγικής Ψυχολογίας.
  • Η Ειρήνη Καζάνα, κόρη τού Δημήτρη Καζάνα και τής Σταματούλα Καζάνα-Μιχαλάκη από τα Κουρούνια, πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις να εισαχθεί στο ιατρικό τμήμα τού Πανεπιστημίου τής Κρήτης.
  • Η Ελένη Κεφάλα, κόρη τού μέλους τής Σ.Ε τού Αυλόγυρου Γιώργου και τής Λιζ Κεφάλα από τα Κουρούνια, πέτυχε στις πανελλήνιες εξετάσεις να εισαχθεί στο τμήμα Οργάνωσης και Διοίκησης επιχειρήσεων τού Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios