Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 37

 

τους. Ακόμη και το ιατρείο είναι έργο δεύτερης προτεραιότητας. Τι θα πείραζε, για παράδειγμα, αν το ιατρείο παρέμενε στο χώρο που στεγάζεται σήμερα για μια τετραετία και να προηγηθεί η κατασκευή τού δρόμου, που είναι έργο πρώτης ανάγκης;

Σάς υπενθυμίζουμε κύριε Δήμαρχε, ότι στα Κουρούνια, το τρίτο σε μέγεθος Δημοτικό Διαμέρισμα τής Αμανής δεν έχετε κάνει ουσιαστικά κανένα μεγάλο έργο κατά τη διάρκεια τής θητείας σας. Και μη μάς χρεώσετε ως δικό μας έργο το νέο ιατρείο. Το ιατρείο εξυπηρετεί επτά συνολικά χωριά, το φιλοξενούμε στο χωριό μας, και μάλιστα, παραχωρήσαμε κοινοτική έκταση για την κατασκευή του.

Ούτε η κατασκευή τής πλατείας στη είσοδο τού χωριού είναι μεγάλο έργο για το χωριό μας που έγινε από το Δήμο. Θυμίζουμε ότι χρηματοδοτήθηκε κατά το ήμισυ περίπου από τούς Συλλόγους και κατά το άλλο ήμισυ από το Δήμο, ως ανταπόδοση για τα οφέλη που θα εισπράξει ο Δήμος για μια δεκαετία από τη μετάβαση τών Κουρουνιωτών και Εγρηγοριανών τής Αττικής στα χωριά μας την περίοδο τής απογραφής τού 1981.

Οι Κουρουνιώτες, κύριε Δήμαρχε, σάς τίμησαν δίνοντάς σας τη συντριπτική πλειοψηφία τών ψήφων τους στις προηγούμενες εκλογές. Αν μη τι άλλο έχετε ηθική υποχρέωση απέναντί τους να τηρήσετε την προεκλογική σας υπόσχεση. Μια υπόσχεση, που κατά την άποψή μας, δεν εντάσσεται στο εκλογικό αλισβερίσι αλλά είναι ελάχιστη υποχρέωση τού Δήμου έναντι τών δημοτών του την οποία οφείλει να εκπληρώσει.


Ε.Π.Τ.Α. … Παρατράγουδα

Για να τεκμηριώσουμε την ανησυχία μας για την τύχη τού δρόμου στο Κάτω Χωριό μεταφέρουμε εδώ όσο πιο απλά και κατανοητά μπορούμε απόσπασμα τής δήλωσης τού νέου Γ.Γ τής περιφέρειας Βορείου Αιγαίου Σέργιου Τσίφτη (διετέλεσε και Νομάρχης Χίου) που αφορά την τύχη τού Ειδικού Προγράμματος Τοπικής Αυτοδιοίκησης (Ε.Π.Τ.Α.)

Ο κύριος γενικός αφού ανακοίνωσε στους Δημάρχους ότι προσωρινά αναστέλλεται η διάθεση τού 20% τού δευτέρου ημίσεως τού προγράμματος, διευκρίνησε ότι το ταμείο Ε.Π.Τ.Α. διέθετε μόνο 16 εκ. € για να διαθέσει στην περιφέρεια Βορείου Αιγαίου. Η προηγούμενη κυβέρνηση, όμως, κατά δήλωσή του, υποσχέθηκε στους Δημάρχους να τούς διαθέσει κονδύλια ύψους 32 εκ. €.

Με άλλα λόγια δηλαδή, πιθανότατα ο Δήμος μας να μην εισπράξει το ποσόν τών 120 εκ δρχ. που αρχικά προεβλέπετο να εισπράξει, παρ' ότι ο Γ.Γ. δήλωσε ότι το Υπουργείο Εσωτερικών και Δημόσιας Διοίκηση θα προχωρήσει σε επανασχεδιασμό τού προγράμματος, αφού τέτοια φαινόμενα παρατηρήθηκαν και σε άλλες περιφέρειες.

Θυμίζουμε στους αναγνώστες μας ότι 25 εκ. δρχ. απ' αυτό το πρόγραμμα προορίζονταν από το Δήμο για την κατασκευή τού δρόμου τού Κάτω Χωριού.


Το αγροτικό ιατρείο Κουρουνίων

Η κατασκευή τού αγροτικού ιατρείου τών Κουρουνίων ήταν πάγιο αίτημα τών εκάστοτε  γιατρών  τών  Κουρουνίων  και  τών

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios