Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 37

 

γύρω χωριών που εξυπηρετούνται από το συγκεκριμένο ιατρείο.

Το ιατρείο αυτό ξεκίνησε να κατασκευάζεται με χρήματα από το πρόγραμμα ΕΠΤΑ τού Δήμου, ο οποίος είναι ιδιοκτήτης και υπεύθυνος για το έργο. Η κατασκευή έχει ανατεθεί σε ιδιώτη μηχανικό ενώ την ευθύνη τής επίβλεψης έχει η ΤΥΔΚ Χίου.

Φαίνεται, όμως, ότι το νεόδμητο ιατρείο παρουσιάζει προβλήματα κυρίως σε ότι αφορά στον περιβάλλοντα χώρο, γιατί εσωτερικά δεν είναι ακόμη επισκέψιμο. Είναι γνωστή, εξ άλλου, η κατολίσθηση που έγινε τούς χειμερινούς μήνες στην ανατολική πλευρά τού κτιρίου λόγω μη κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης στην πλευρά αυτή. Και ενώ έχουν απομακρυνθεί οι πέτρες και τα χώματα από την κατολίσθηση, ο περιβάλλον χώρος εξακολουθεί να είναι επικίνδυνος για τούς κατοίκους αφού παραμένει αδιαμόρφωτος.

Ο κίνδυνος αυτός θα είναι ακόμη μεγαλύτερος, αφού ως γνωστόν το κτίριο συνορεύει με την αυλή τού Δημοτικού Σχολείου, στην οποία τούς μήνες που έρχονται, θα παίζουν τα παιδιά τών συγχωριανών μας που θα κάνουν εκεί διακοπές.

Για όλα αυτά, ο Δημοτικός μας Σύμβουλος κ. Σταμάτης Γεντής, ζήτησε με επιστολή του να πληροφορηθεί από το Δήμαρχο Αμανής κ. Γιάννη Μαλαφή.

Στην επιστολή αναφέρεται:

"Κύριε Δήμαρχε,

Παρακαλώ να με ενημερώσετε για το χρόνο που πρέπει να τελειώσει το ιατρείο Κουρουνίων, καθώς και οι υπόλοιπες εργασίες στον περιβάλλοντα χώρο, όπου τώρα στις διακοπές θα συγκεντρώνονται πολλά παιδιά, αφού είναι συνέχεια τού προαύλιου χώρου τού σχολείου.

Θα πρέπει επίσης να ξέρετε, ότι εξωτερικά, τουλάχιστον, η κατασκευή δεν γίνεται σύμφωνα με την μελέτη και δεν πρέπει να το δεχτούμε.

Αυτό το απλό κτίσμα κόστισε περίπου 68 εκατ. Δραχμές (200.000 €) με παραχωρημένο το οικόπεδο και θα μπορούσε να είναι στολίδι για το χωριό και για ολόκληρο το Δήμο.

Ας τελειώσει, λοιπόν, αλλά όπως ορίζει η μελέτη".

Ήδη, σύμφωνα με πληροφορίες μας, ένα τμήμα τού τοιχίου κατασκευάστηκε πρόσφατα και ελπίζουμε μέχρι την αιχμή τής καλοκαιρινής περιόδου να έχει διαμορφωθεί πλήρως ο περιβάλλον χώρος, ώστε να μην κινδυνεύσουν τα παιδιά που θα παίζουν στον παρακείμενο χώρο τής αυλής τού σχολείου.

Ο κ. Γεντής, εξ άλλου, με επιστολή του στον πρόεδρο τού Δημοτικού Συμβουλίου κ. Παντελή Ξυδιά, ζήτησε στο Δημοτικό Συμβούλιο τού Ιουλίου να περιληφθούν ορισμένα θέματα που αφορούν στα χωριά μας. Συγκεκριμένα η επιστολή αναφέρει:

"Κύριε πρόεδρε,

στο Δημοτικό Συμβούλιο τού Ιουλίου σάς παρακαλώ να συμπεριλάβετε τα παρακάτω θέματα:

  1. Ανάληψη εξόδων από τη Δήμο για τη συντήρηση και λειτουργία τού ασθενοφόρου που εδρεύει στα Κουρούνια και μπορεί να εξυπηρετεί επτά χωριά, με ετήσιο κόστος 2000€ περίπου.
  2. Συνεργασία με το ταχυδρομείο Βολισσού, ώστε να τοποθετηθούν πολυγραμματοκιβώτια σε όλα τα χωριά για την
Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios