Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 37

 
    καλύτερη, σωστή και σύγχρονη εξυπηρέτηση τών Δημοτών.
  1. Εκπόνηση μελέτης για την κατασκευή τού δρόμου τού Κάτω Χωριού Κουρουνίων.
  2. Επισκευή και συντήρηση τής παιδικής χαράς Αγιασμάτων.
  3. Επισκευή και συντήρηση τής παιδικής χαράς Αγιασμάτων.
  4. Έκδοση δεκαπενθήμερου ενημερωτικού δελτίου για ενημέρωση τών Δημοτών εντός και εκτός τού Δήμου, για αποφάσεις τού Δημοτικού Συμβουλίου, το έργο που γίνεται, εκδηλώσεις, προγράμματα που αφορούν τούς αγρότες, κλπ.

Με τιμή

Σταμάτης Γεντής, Δημοτικός Σύμβουλος Αμανής


Η γιορτή τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου στα Κουρούνια

Δεν είναι η πρώτη φορά που η στήλη εκφράζει την άποψη πως το πανηγύρι τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου στις 8 Μαΐου είναι, ως προς την εποχή, είναι καλύτερο από εκείνο τού Σεπτεμβρίου.

Η ζωογόνος φύση, με τα μύρια λούλουδα τής άνοιξης και η Πασχαλινή περίοδος, έτσι όπως τη ζούμε στα χωριά μας, είναι εκείνη που κάνει τη συγκεκριμένη γιορτή καλύτερη από τα καλοκαιρινά πανηγύρια τών χωριών μας.

Η άποψή μας αυτή επιβεβαιώθηκε και φέτος στο Μαγιάτικο πανηγύρι τού χωριού μας. Συνηγουρούσης και τής ημέρας -8 Μαΐου ήταν ημέρα Σάββατο- πολλοί προσκυνητές τόσο από την πόλη τής Χίου -οι περισσότεροι- όσο και από τα γύρω χωριά, έσπευσαν να τιμήσουν με την παρουσία τους τον προστάτη τού χωριού μας.

Την παραμονή τής γιορτής εψαλλει ο πανηγυρικός Εσπερινός και την κυριόνυμη ημέρα τής εορτής ο όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία. Τις ακολουθίες τέλεσαν ιερείς των γύρω χωριών με επικεφαλής τον εφημέριο τού χωριού μας πατέρα Παναγιώτη Σκυριώτη, ενώ τούς ύμνους έψαλλαν οι καλλικέλαδοι συμπατριώτες μας ιεροψάλτες κκ. Γεώργιος Κόπανος και Ηλίας Μαλλάς.

Μετά το τέλος τής Θείας Λειτουργίας και τής λιτάνευσης τής εικόνας τού Αγίου γύρω από το ναό η εκκλησιαστική επιτροπή, όπως συνηθίζεται στα χωριά μας προσέφερε στους προσκυνητές το καθιερωμένο κατσικοπίλαφο.

Αψογη, όπως κάθε χρόνο, ήταν η οργάνωση τής γιορτής και η εξυπηρέτηση τών προσκυνητών, παρά το μεγάλο αριθμό τών συμμετεχόντων, υπήρξε υποδειγματική. Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη τής εκκλησιαστικής επιτροπής και στους συγχωριανούς μας που κατέβαλαν κόπο και χρόνο και κυρίως πολλή διάθεση και χαμόγελο για να εξυπηρετήσουν τούς καλεσμένους μας.

Και τού χρόνου να 'στε καλά και να είμαστε όλοι εκεί.

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios