Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 37

 

Κίνδυνος από τα ετοιμόρροπα

Όσα σπίτια κι αν επισκευάζονται, όσα κι αν έχουν πουληθεί σε συμπατριώτες μας Χιώτες που αγαπούν τη φύση και ιδιαίτερα την Αμανή, πάντα θα υπάρχουν χαλάσματα που θα αλλοιώνουν την αισθητική τής γειτονιάς τους και εγκυμονούν κινδύνους για τα γειτονικά σπίτια και τούς περαστικούς.

Ένα τέτοιο ατύχημα είχαμε πρόσφατα στο λαγκάδι τού Τσούβαλου, ευτυχώς μόνο με υλικές ζημιές. Συγκεκριμένα κατέρρευσε τμήμα από τοίχο τού ερειπωμένου σπιτιού που ανήκει -αν δεν κάνουμε λάθος- στο Δημήτρη Ζαννή, το Δημήτρη τής Ανθίππης, όπως είναι πιο γνωστός, και πέτρες προκάλεσαν ζημιές στο αυτοκίνητο τού Παναγιώτη τού Ζωγράφου, που ήταν σταθμευμένο από κάτω.

Ευτύχημα ήταν που δεν ήταν κάποιος μέσα στο αυτοκίνητο η δεν περνούσε κάποιος πεζός εκείνη τη στιγμή από 'κεί. Κάποια μέριμνα θα πρέπει να ληφθεί γι αυτά τα σπίτια γιατί εκτός τού ότι γίνονται φωλιές ποντικιών και φιδιών, υπάρχει ο κίνδυνος ανά πάσα στιγμή να καταρρεύσει κάποιο τμήμα τους και να τραυματίσει τυχόν διερχόμενο. Και με δεδομένα τα υλικά κατασκευής τους (μεγάλοι ογκόλιθοι) η πρόκληση σοβαρού τραυματισμού δεν είναι καθόλου απίθανη.

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios