Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 38

 

λειτουργίας του. Αναφέρθηκε, ακόμη, στην ανάγκη ολοκλήρωσης τού δρόμου τού Κάτω Χωριού, ανέφερε το ζήτημα τής συντήρησης του ασθενοφόρου τού Φ.Ο.Κ. και καυτηρίασε τις παλινωδίες τής Δημοτικής Αρχής σε ότι αφορά στα έργα τού Εγρηγόρου.

Παρέμβαση για το ασθενοφόρο έκανε και ο Γραμματέας τού Φ.Ο.Κ. κ. Γιώργος Ξυδιάς, ο οποίος ζήτησε την οικονομική ενίσχυση τού Δήμου για τη συντήρηση τού ασθενοφόρου, η οποία, μέχρι σήμερα βαρύνει αποκλειστικά το ταμείο τού Φ.Ο.Κ.

Στην απάντησή του ο κ. Δήμαρχος για το θέμα αυτό ήταν τελείως αρνητικός, τονίζοντας ότι η συντήρηση τού ασθενοφόρου είναι υπόθεση τού Νομαρχιακού Νοσοκομείου και όχι τού Δήμου.

Σε παρέμβασή του ο κ. Γιώργος Κεφάλας προς το Δήμαρχο, επικαλούμενος δημοσίευμα τής εφημερίδας "Αμανή" τού είπε ότι ο Δήμος δαπάνησε το ποσόν τών 14000 € για γεύματα και δεν μπορεί να εξοικονομήσει το ευτελές ποσόν τών 2000 € για τη συντήρηση τού ασθενοφόρου, που στο κάτω-κάτω εξυπηρετεί και τα άλλα χωριά που καλύπτονται από το αγροτικό ιατρείο Κουρουνίων.

Στην παρέμβασή του ο κ. Νίκος Κεφάλας, τόνισε ότι στη χωματερή τών Κουρουνίων συσσωρεύονται τα σκουπίδια και τών άλλων χωριών, πράγμα απαράδεκτο. Η χωματερή αυτή έγινε προ τού δήμου, από την κοινότητα Κουρουνίων για να καλύψει τις ανάγκες τών κατοίκων τής κοινότητας. Πρότεινε, λοιπόν, το κάθε χωριό να φροντίζει μόνο του για τα σκουπίδια του. Ή σε αντίθετη περίπτωση, όσο ισχύει το υπάρχον καθεστώς, τότε το Δ.Δ. Κουρουνίων να έχει κάποια αντισταθμιστικά οφέλη έναντι τών άλλων χωριών.

Στη συνέχεια το λόγο πήρε και πάλι ο πρόεδρος τού Τ.Σ. κ. Φ. Βουρνούς, ο οποίος διάβασε έγγραφο τού Τ.Σ. προς το Δημοτικό Συμβούλιο σχετικά με το καθεστώς που διέπει την ταβέρνα τού χωριού. Διαβάστηκε επίσης επιστολή διαμαρτυρίας για την αυθαίρετη τοποθέτηση κυψελών στο χώρο τού ποδοσφαιρικού γηπέδου στα Μαλάγγια.

Στη σύντομη παρέμβασή του ο κ. Χρήστος Ρεκλείτης, εξέφρασε τη μεγάλη του ανησυχία για την ασφάλεια τού υπάρχοντος δρόμου στο Κάτω Χωριό.

Στην τελική του τοποθέτηση ο κ. Δήμαρχος, αφού δεσμεύθηκε και πάλι για το δρόμο τού Κάτω Χωριού και για το πέτρινο τοιχίο στη Πλάτσα είπε ότι:

Για την πλατεία μπροστά στην Ταβέρνα ο Δήμος συμμετείχε στο γενικό κόστος κατά το ήμιση.

Στην "περί γευμάτων" αναφορά είπε,ότι στο ποσόν αυτό συμπεριλαμβάνεται και το κόστος για την "Αμανιάδα".

Για τα θέματα τού Εγρηγόρου ο Δήμαρχος υπεσχέθη πως θα ξεκινήσει τα υπόλοιπα έργα στον Εγρηγόρο και ιδιαίτερα ότι θα ολοκληρώσει την ανακαίνιση τού Δημοτικού Σχολείου.

Επανέλαβε την άρνηση του για την ανάληψη εκ μέρους τού Δήμου τής συντήρησης τού ασθενοφόρου που εδρεύει στα Κουρούνια.

Για το θέμα τής χωματερής τών Κουρουνίων ο Δήμαρχος υπεσχέθη ότι οριστικά θα κλείσει μέσα στο 2005.

Στην παρέμβασή  του ο αντιδήμαρχος  κ. Γιώργος  Χρίτης,  αναφερόμενος  στο θέμα  τής ταβέρνας  ανέφερε  ότι  ο χώρος  τής

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios