Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 38

 

να καλύψει τις ανάγκες τών δημοτών του. Το ασθενοφόρο τών Κουρουνίων είναι ήδη τέσσερα χρόνια στο χωριό, έχει πραγματοποιήσει αρκετές διακομιδές στο νοσοκομείο και ο Δήμος δεν έχει αποκτήσει ακόμη δικό του ασθενοφόρο. Η στάθμευση τού ασθενοφόρου στο αγροτικό ιατρείο Κουρουνίων ελαχιστοποιεί το χρόνο μετάβασης ασθενών στο νοσηλευτικό κέντρο και πιστεύουμε πως μέχρι σήμερα έχει συμβάλει να σωθούν ζωές. Είναι πιστεύουμε μηδαμινό το ποσόν τών 2000 € ως ετήσιο κόστος συντήρησης τού οχήματος. Εκτός αν για κάποιους από τούς τοπικούς άρχοντες η ζωή τών συγχωριανών μας δεν αξίζει ούτε 2000 € το χρόνο.


Το αγροτικό ιατρείο

Έχουν περάσει σχεδόν οκτώ μήνες από την ολοκλήρωση τών οικοδομικών έργων στο νέο αγροτικό ιατρείο Κουρουνίων και ακόμη δεν έχει λειτουργήσει.

Πλησιάζει ο χειμώνας, που στα χωριά μας τα τελευταία χρόνια είναι βαρύς και είναι πιστεύουμε άδικο τόσο για τούς ασθενείς συγχωριανούς μας όσο και για τον γιατρό που υπηρετεί στο αγροτικό ιατρείο Κουρουνίων να ταλαιπωρούνται αφάνταστα στην παγωνιά και στον άθλιο χώρο τού παλαιού ιατρείου.

Δεν κατανοούμε τούς λόγους που δεν έχει λειτουργήσει ακόμη το νέο ιατρείο. Μήπως κάποιος από το Δήμο έχει την ευαισθησία να μάς ενημερώσει;


Ασφαλτόστρωση τού δρόμου Πάνω-Κάτω χωριού

Πόσες φορές δεν αγανακτήσαμε για την άθλια κατάσταση τού οδοστρώματος στο τμήμα τού δρόμου μεταξύ Πάνω και Κάτω Χωριού. Πόσο ταλαιπωρήθηκαν τα αυτοκίνητά μας σ' αυτό το κομμάτι του δρόμου που, μάλιστα, είναι μέσα στο χωριό;

Απ' ότι φαίνεται ταλαιπωρία τέλος. Με απόφαση τής Νομαρχιακής αυτοδιοίκησης γίνεται ασφαλτόστρωση αυτού τού τμήματος. Ενδεχομένως, μάλιστα, να έχουν ολοκληρωθεί οι εργασίες όταν διαβάζετε αυτές τις γραμμές.

Επιτρέψτε μας, όμως, μια απορία και μη μάς θεωρήσετε γκρινιάρηδες. Γιατί αυτό το έργο να μη γίνει μέσα στο Μάιο π.χ., πριν ξεκινήσουν οι θερινές διακοπές να το απολαύσουν οι καλοκαιρινοί επισκέπτες τών χωριών μας; Δεν πειράζει, όμως, κάλιο αργά παρά ποτέ!

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios