Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 39

 

Αλλά ας υποθέσουμε ότι υπάρχει ασθενοφόρο στη Βολισσό. Μέχρι να κληθεί, να βρεθεί ο οδηγός του και να μεταφέρει τον ασθενή στην πόλη τής Χίου, στο Νοσοκομείο, στην καλύτερη περίπτωση θα 'χουν περάσει τρεις ώρες. Ενώ αν συντηρηθεί το ασθενοφόρο τών Κουρουνίων ο ασθενής στην χειρότερη περίπτωση σε μιάμιση ώρα θα έχει μεταφερθεί στο νοσοκομείο. Και όλοι γνωρίζουμε τι σημαίνει μιάμιση ώρα καθυστέρηση σε ένα επείγον περιστατικό.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως η αίτηση τού Δημοτικού μας Συμβούλου αρχικά αντιμετωπίστηκε θετικά τόσο από το νέο πρόεδρο τού Νοσοκομείου όσο και από τον Νομάρχη. Τι μεσολάβησε τώρα και δεν εγκρίθηκε αυτό το ευτελές ποσόν που μπορεί να σώσει ζωές, είναι άγνωστο. Ενδιαφέρει, όμως, τούς κατοίκους τής Αμανής να μάθουν το σκεπτικό τής απόρριψης (γιατί η σιωπή σ' αυτές τις περιπτώσεις ισοδυναμεί με ευγενική απόρριψη) τής αίτησης.

Κύριε πρόεδρε τού νοσοκομείου Χίου, η χρηματοδότηση τής συντήρησης τού νοσοκομειακού τών Κουρουνίων είναι ένα ευτελές ποσόν για τον προϋπολογισμό τού Νοσοκομείου. Το μηδαμινό αυτό κονδύλιο θα μειώσει ελάχιστα τον προϋπολογισμό τού Νοσοκομείο, ενώ, αντίθετα θα έχετε, με το μισθό ενάμιση μόνο μηνός ενός υπαλλήλου, ένα ασθενοφόρο που θα καλύπτει επτά χωριά τού νομού.

Κύριε Νομάρχα, είναι γνωστή η ευαισθησία σας για τα χωριά τής Αμανής και δημόσια δηλωμένη η αγάπη σας γι αυτά. Κάνουμε έκκληση σ' αυτή σας την αγάπη και σάς παρακαλούμε να εξαντλήσετε την επιρροή σας ώστε να εξασφαλιστεί αυτό το μηδαμινό κονδύλι που μπορεί να σώσει ζωές. Απευθυνόμαστε σε σάς γιατί η Δημοτική Αρχή απερίφραστα μάς δήλωσε πως δεν χρηματοδοτεί τη συντήρηση τού ασθενοφόρου γιατί πρόκειται να αποκτήσει νέο ο Δήμος. Είναι βέβαιο πως σύντομα ο πολιτιστικός Σύλλογος τού χωριού μας, λόγω οικονομικής δυσπραγίας, θα σταματήσει να το χρηματοδοτεί και τότε θα πάψει να εξυπηρετεί τα χωριά τού Αγροτικού Ιατρείου Κουρουνίων με ότι σημαίνει αυτό για τούς κατοίκους τους. Μη λησμονείτε τούς ηρωικούς γέροντες κατοίκους τους. Είτε το θέλουμε είτε όχι φυλάνε Θερμοπύλες εκεί πάνω. Ας μη τούς θυμόμαστε μόνο όταν έχουμε ανάγκη την ψήφο τους.


Αγροτικός δρόμος στην Αγία Βαρβάρα

Είναι γνωστό πως το μόνο ξωκλήσι τών Κουρουνίων που δεν ήταν προσβάσιμο με αυτοκίνητο, ήταν τής Αγίας Βαρβάρας.

Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να μην γίνονται οι απαραίτητες οικοδομικές εργασίες για τη συντήρησή της.

Για να καλυφθεί αυτή η ανάγκη έγινε τον προηγούμενο μήνα με φροντίδα τού τοπικού Συλλόγου και τών αδελφών τής εκκλησίας ένας αγροτικός δρόμος που ξεκινά από τού Μουντάνη το Λάκκο και καταλήγει στην εκκλησία τής Αγίας Βαρβάρας.

Αξίζουν συγχαρητήρια τόσο στους συντονιστές τού έργου όσο και στους συγχωριανούς μας που πρόθυμα διέθεσαν τα χωράφια τους για να γίνει αυτός ο δρόμος. Η Χάρις τής Αγίας είναι σίγουρο πως θα τούς προστατεύει και θα τούς βοηθά.

Ο δρόμος αυτός, όμως, δεν εξυπηρετεί μόνο την εκκλησία. Έχει όλα τα πλεονεκτήματα που αναλυτικά έχουμε καταγράψει στον "Αυλόγυρο" τών αγροτικών δρόμων (εύκολη, άκοπη και ασφαλής πρόσβαση στα χωράφια μας, ζώνη πυροπροστασίας κ.λ.π.). Χαιρετίζουμε, λοιπόν, την κατασκευή αυτού τού δρόμου και ευχόμαστε να γίνουν και άλλοι.

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios