Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 40

 

ιδιαίτερη συγκίνηση πληροφορήθηκε για τη δωρεά της συζύγου και των παιδιών του εκλιπόντος φίλου και συγχωριανού Κωνσταντίνου Καρούση σε σχέση με τον παραπάνω σκοπό. Είναι γνωστό, ότι όλες οι προσφορές τών φίλων και συγχωριανών μας είναι ευπρόσδεκτες και επαινετές. Όταν όμως γίνονται στη μνήμη ανθρώπων που φοίτησαν σ' αυτό το κτίριο και που πρόσφατα μας άφησαν για τούς δρόμους του ουρανού, σίγουρα τα αίσθήματα περισσεύουν.

Υπογραμμίζουμε λοιπόν ότι η Μαριάννα,η σύζυγος τού αγαπημένου μας φίλου και τα παιδιά τους Γιάννης και Δημήτρης, απεφάσιασαν να συνεισφέρουν γι' αυτό τον άγιο σκοπό 1500 € στη μνήμη του.

Τέτοιες πράξεις οφείλουβ να προβάλλονται, γιατί γίνονται παράδειγμα σ' όσους νιώθου οποιοδήποτε χρέος απέναντι στη γενέτειρά τους και στο σχολειό που τους στέγασε κάποτε, μα τώρα στέκει γέρικο και πληγωμένο.

Ακόμα, αποτελούν και κέντρισμα στην αδιαφορία που επικρατεί στις άκαρδες μέρες που βιώνουμε


Επί τού πιεστηρίου

Ενώ ο "Αυλόγυρος" βρισκόταν στο τυπογραφείο για να τυπωθεί, πήραμε από τον Αντιδήμαρχο Αμανής κ. Γεώργιο Χρίτη μια επιστολή-απάντηση στο αίτημά που τού υπέβαλε, το διασυλλογικό όργανο τών Κουρουνιωτών για να στηρίξει την κατασκευή τού παραποτάμιου δρόμου στον Κουρουνιώτικο ποταμό.

Στην επιστολή του αυτή ο κ. Χρίτης εκτός από τη θέση που παίρνει για τον παραποτάμιο δρόμο κάνει μια εκτενή αναφορά στη σχέση τού Δήμου με το Δημοτικό μας Διαμέρισμα, το Σύλλογο και κυρίως με την εφημερίδα μας.

Θεωρούμε θετικό το γεγονός πως, έστω και μετά από έξι χρόνια λειτουργίας τού Δήμου, ένας εκλεγμένος εκπρόσωπος παίρνει θέση για τα προβλήματα τών χωριών μας. Απαντά σε προτάσεις που κατά καιρούς έχει δημοσιεύσει ο "Αυλόγυρος" - θετικά ή αρνητικά δεν έχει σημασία. Πιστεύουμε πως η ανταλλαγή απόψεων και επιχειρημάτων, στα πλαίσια πάντοτε τής ευπρέπειας και τής ευγενείας, μόνο να ωφελήσουν μπορούν.

Είναι τεχνικά δύσκολο να δημοσιεύσουμε σ' αυτό το τεύχος την επιστολή τού κ. Αντιδημάρχου, παρ' ότι το θέλαμε πολύ. Δεσμευόμαστε, όμως, να επανέλθουμε στο επόμενο φύλλο και να τού αφιερώσουμε τον πρέποντα χώρο.

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios