Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις και σχόλια απο τα χωριά μας - Αυλόγυρος τεύχος 45

 

Το νερό, ως γνωστόν, είναι στην εποχή μας πολύτιμο αγαθό εν ανεπαρκεία και οφείλουμε να το χρησιμοποιούμε με σύνεση και μέτρο.


Προσφορά βροχόμετρου στα Κουρούνια

Η είδηση που παραθέτουμε έχει άμεση σχέση με το προηγούμενο θέμα, της επάρκειας, δηλαδή, τού νερού.

Οι παλαιότεροι, ασφαλώς και θα θυμούνται τον Αντώνη Λοΐζο, που υπηρέτησε, ως δάσκαλος στα Κουρούνια, τη δεύτερη δεκαετία του προηγούμενου αιώνα. Υπήρξε ικανός δάσκαλος, δίκαιος, και ιδιαίτερα αυστηρός. Συνέδεσε το όνομά του με την πλέον αυστηρή μορφή δασκάλου στην εποχή του.

Στη μνήμη τού δασκάλου Αντώνη Λοΐζου, λοιπόν, ο ανιψιός του, Αντώνη Λοϊζος και ο ίδιος, κατασκεύασε και δώρισε στα Κουρούνια ένα βροχόμέτρο για τη μέτρηση τής στήλης των ομβρίων υδάτων, από το ύψος της οποίας εξάγονται πολύτιμα συμπεράσματα για τα υδάτινα αποθέματα κάθε περιοχής.

Το τοπικό Συμβούλιο των Κουρουνίων, τα προεδρεία τών πολιτιστικών συλλόγων και όλοι οι κρίνοντες, θέλουν να εκφράσουν και δημόσια τις ευχαριστίες τους στον κύριο Αντώνη Λοΐζο για την ευγενική προσφορά του. Η προσφορά αυτή είναι το καλύτερο μνημόσυνο στη μνήμη τού θείου του, που έτσι κι αλλιώς είναι γραμμένη ανεξίτηλα στις ψυχές τών Κουρουνιωτών.

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios