Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Νέας Υόρκης

Το βήμα της ομογένειας - Αυλόγυρος τεύχος 34


Χρυσή αρβύλα: Σιδερής Σπανός

Καλύτερη … καλαμιά: (μετά από μεγάλη μελέτη και περισυλλογή) Άλεν Ράλλης (με αποδεκτή τον Λιάπη)

Βραβείο παίζω-χάνω-βρίζω: Τάκης Π. Κατσαρός

Εκ τής επιτροπής βραβείων

Ι.Σ.

Συγχαρητήρια σ' όλους… και μη χειρότερα!!!

Ειδήσεις από το Σύλλογο τής Νέας Υόρκης

Στις 7 Μαΐου στην αγία Μαρκέλλα του Wantagh, στο Λονγκ Αϊλαντ ο σύλλογος πραγματοποίησε πανηγυρικό εσπερινό με αρτοκλασία για τιμήσει την γιορτή του Αη Γιάννη. Τη γιορτή λάμπρυναν με την παρουσία τους οι καλλίφωνοι ιεροψάλτες Νικόλαος Πάλλης (Πισπιλούντα) και Αντώνης Κουτσουμπής (Βέσσας). Μετά τον εσπερινό ο Σύλλογος πρόσφερε στους πολλούς προσκεκλημένους καφές και γλυκά στην αίθουσα της εκκλησίας.

******

Στις 2, 3, 4, Αυγούστου έγινε στην Χίο το παγκόσμιο συνέδριο απόδημου ελληνισμού υπό την αιγίδα της Χιακής Ομοσπονδίας Νέας Υόρκης, τών Χιακών σωματείων Αμερικής και Καναδά και τού Συλλόγου Ομογενών Χίου.

Το Σύλλογο μας εκπροσώπησαν ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος, κκ Ισ. Σταματινός και Ιωάννης Λιάπης αντίστοιχα, καθώς και η Στέλλα Ξανθουδάκη (γενική γραμματέα της ομοσπονδίας) η οποία ήταν μάλιστα, μέλος τής πολιτιστικής επιτροπής τού Συνεδρίου.

******

Στις 5 Αυγούστου πραγματοποιήθηκε, όπως κάθε χρόνο, πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία στην Αγ. Τριάδα στο Hicksville για να τιμηθεί η γιορτή τής Μεταμορφώσεως τού Σωτήρος. Μετά τον εσπερινό ο σύλλογος πρόσφερε στους καλεσμένους καφέ και γλυκά στην αίθουσα της εκκλησίας. Είναι αλήθεια ότι οι καρδιές και οι ψυχές τών περισσοτέρων ήταν στον Εγρηγόρο. Στον αυλόγυρο τού Χριστού, στον μπακαλιάρο και το ρεβυθοπίλαφο τού συχωρεμένου τού Μιχαλινού.

******

Ακυρώθηκε λόγω του καιρού το πικ-νικ του συλλόγου, που είχε προγραμματιστεί για της 2 Σεπτεμβρίου.

******

Την Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου, στην Αγ. Τριάδα στο Hicksville, πραγματοποιήθηκε πανηγυρικός εσπερινός με αρτοκλασία.. Τους ύμνους έψαλλε ο Χιώτης ιεροψάλτης Αντώνης Κουτσουμπής (Βέσσα), συνοδευόμενος από το δικό μας Σιδερή Ι Σταματινό. Ο σύλλογος πρόσφερε καφέ και γλυκά στην αίθουσα της εκκλησίας.


Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "Αυλόγυρος"
Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios