Αυλόγυρος

(ΧΡΟΝΟΣ 10ος, ΤΕΥΧΟΣ 42, Μάϊος - Ιούνιος - Ιούλιος 2005)

 Η σύγχρονη φυσιογωμία του Συλλόγου

του Πέτρου Ι. Μοσχούρη

προσπάθεια προόδου τού Συλλόγου μας.

Σήμερα φίλοι αναγνώστες οι νέοι μας δεν πλαισιώνουν τις τάξεις τού Συλλόγου. Δεν λειτουργούν σαν παρέα, σαν κοινή ομάδα, με κοινά ενδιαφέροντα, κοινούς στό χους. Αποσπασματικά βρίσκονται μεταξύ τους, ανταλλάσσουν κάποιο χαιρετισμό και στη συνέχεια χάνονται.

Ευθύνες γι' αυτό το γεγονός έχουμε όλοι μας. Κατ' αρχήν το συμβούλιο τού Συλλόγου, που απορροφημένο από την ενασχόληση του να συνδράμει τα χωριά μας, δεν έδειξε το απαιτούμενο ενδιαφέρον για τη νεολαία μας, δεν διέθεσε επαρκή χρόνο για να πείσει τα παιδιά των συγχωριανών μας και τους γονείς τους κυρίως για τα οφέλη που θα κερδίσουν τα παιδιά τους από την ενασχόληση τους στις πολιτιστικές ομάδες τού Συλλόγου. Δεν διέθεσε τα απαιτούμενα κονδύλια για να συσταθούν και να λειτουργήσουν πολιτιστικές ομάδες. Δεν μελέτησε με ειδικούς ποιες δραστηριότητες ενδιαφέρουν τα παιδιά και με ποιο τρόπο μπορούσαμε να τις εφαρμόσουμε στο χώρο μας. Αγαπητοί φίλοι τού συμβουλίου, καλή η προσπάθεια βοήθειας στα χωριά μας αλλά να είστε βέβαιοι πως αυτή η βοήθεια θα 'χει ημερομηνία λήξης αν τη δική σας θέση στη διοίκηση τού Συλλόγου δεν έρθουν νεότεροι από σάς να την καταλάβουν. Και για να ανταποκριθούν σ' αυτό τους το ρόλο οι νέοι θα πρέπει να 'χει ανεξίτηλα τυπωθεί στη ψυχή τους η αγάπη για το γενέθλιο τόπο τών γονιών τους.

Ευθύνες έχουμε και οι εμείς οι γονείς που δεν ανταποκριθήκαμε στις κατά καιρούς προσκλήσεις των διοικούντων για τη δημιουργία πολιτιστικών ομάδων νέων στο Σύλλογο. Γιατί δεν πιέσαμε τους διοικούντες να δημιουργήσουν τέτοιες ομάδες που να συμπεριλάβουν στους κόλπους τους όσο το δυνατόν περισσότερα παιδιά συγχωριανών μας.

Ευθύνες έχουμε κι εμείς, η συντακτική επιτροπή τού "Αυλόγυρου",  που  δεν  προβάλαμε  όσο θα 'πρεπε την υστέρηση

στον τομέα αυτό τών διοικήσεων τού συλλόγου. Γιατί δεν αναδείξαμε τα σημαντικά πλεονεκτήματα που θα αποκομίσουν τόσο τα παιδιά, όσο κι ο Σύλλογός μας.

Πήρα αφορμή για να καταθέσω, φίλοι συγχωριανοί μας, τις σκέψεις αυτές στην αγάπη σας από την πραγματικά απογοητευτική εικόνα που διαπίστωσα στην τελευταία εκδήλωση που πραγματοποίησε ο Σύλλογος για να τιμήσει τον προστάτη τών Κουρουνίων Αγιο Ιωάννη το θεολόγο. Σ' αυτή τη συγκέντρωση μόλις και μετά βίας συγκεντρωθήκαμε τριάντα άτομα κι αυτά στην πλειοψηφία τους ήταν μέσης και μεγάλης ηλικίας.

Πίνακας επιλογής άρθρου

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios