Αυλόγυρος

(ΧΡΟΝΟΣ 9ος, ΤΕΥΧΟΣ 37, Μάϊος - Ιούνιος - Ιούλιος 2004)

ΟΙ ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ ΕΝΟΣ "ΤΡΟΥΜΠΑΔΟΡΟΥ" Μέρος δεύτεροΟι ...άθλοι τού Ανδρέα

του Ισίδωρου Π. Κατσαρού

Όλοι μαζί, ξυπνώντας από το λήθαργο, του φωνάζουμε να μην το κάνει. Εκείνος κρατώντας με το ένα χέρι το "σβανά" και με το άλλο το σχοινί συνεχίζει τις προσπάθειες. Οι φωνές και οι εκκλήσεις μας ότι θα σκοτωθεί δεν ήταν αρκετές να τον σταματήσουν. Μόνο η διαπίστωση - ευτυχώς έγκαιρη- πως το σχοινί από το οποίο κρεμόταν ήταν η "ζευγιά" της φοράδας του τον έκαναν να σταματήσει την προσπάθεια και να μας αφήσει να τον βοηθήσουμε να κατέβει. Ακολούθησε δεύτερο ημίχρονο εχθροπραξιών, αυτή τη φορά μεταξύ Αντρέα και μπάρμπα-Μιχάλη.

Όταν, επιτέλους,τα πνεύματα ηρέμησαν, η ώρα ήταν ήδη περασμένη.

Έτσι λοιπόν σηκωθήκαμε και ξεκινήσαμε το απογευματινό ράντισμα και αργότερα την διαδικασία προετοιμασίας για το επόμενο παρασκευαστήριο. Ο Αντρέας εξαντλημένος από τις καταδιώξεις αποφάσισε να συμμορφωθεί και να αναλάβει τα καθήκοντά του ως τρουμπαδόρος, έχοντας το μυαλό του πάντα σε εγρήγορση προετοιμάζοντας σαν άλλος Ηρακλής τούς άθλους του.

Αθλοι που έμελλε να γίνουν αναπόσπαστα μέρη των επομένων ημερών ραντίσματος και ίσως - γιατί όχι - αιτία τής επιτυχούς δακοκτονίας τών γύρω περιοχών...

Ελιές
Πίνακας επιλογής άρθρου

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios