Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

"Αυλόγυρος"


'Αυλόγυρος

Oι βασικοί συντελεστές έκδοσης
του "Αυλόγυρου"

Θα προσπαθήσουμε μέσα απο την εφημερίδα αυτή , να αποτυπώσουμε την ιστορία, τα ήθη και έθιμα, ακόμα και την γλώσσα των χωριών μας. Επιπρόσθετα να μεταφέρουμε ειδήσεις, σκέψεις, θέσεις, προβληματισμούς, σχόλια και απόψεις για θέματα της Κοινότητας και μέσα απο διάλογο και συλλογική προσπάθεια, να επιδιώξουμε λύσεις σε προβλήματα, που χρόνια τώρα, απασχολούν την Κοινότητά μας και γενικότερα την Βόρεια Χίο. Θέση στο έντυπο αυτό, έχουν όλοι οι Κουρουνιώτες και Εγρηγοριανοί που έχουν να παρουσιάσουν κάποιο γεγονός, είδηση 'η πληροφορία. Ελπίζουμε ό,τι μέσα απο την προσπάθεια αυτή, θα μπορέσει να ακουστεί η φωνή του κάθε Κουρουνιώτη και Εγρηγοριανού, όπου κι αν βρίσκεται.

Πιστεύουμε ό,τι αν όλοι μας έχουμε πληροφόρηση για τα όσα συμβαίνουν στίς κατά τόπους Κουρουνιώτικες και Εγρηγοριανές παροικίες, θα μπορέσουμε, όχι μόνο να γεφυρώσουμε αλλά και να στρατεύσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους σε κοινό αγώνα ζωής του τόπου που γέννησε τους παππούδες μας, τους γονείς μαςκαι εμάς. Την έκδοση και τον συντονισμό της εφημερίσας μας έχει αναλάβει ο Σύλλογος της Αθήνας, μέσα απο μία ομάδα σύνταξης που αποτελείται απο 6 άτομα, οι οποίοι θα επιμελούνται την έκδοση και οι περισσότεροι απο αυτούς παράλληλα θα γράφουν κάποια απο τα κείμενα που θα διαβάζετε. Επίσης συμμετέχουν με απόψεις ο Σύλλογος Κουρουνιωτών Χίου, ο Σύλλογος Εγρηγοριανών Χίου και ο Σύλλογος Κουρουνιωτών Εγρηγοριανών Αμερικής.

Αναλάβαμε αυτή την πρωτοβουλία έκδοσης της εφημερίδας γιατί πιστευουμε ό,τι ήταν και είναι επιθυμία των περισσοτέρων. Ομως για να καρποφορήσει αυτή η προσπάθεια θα πρέπει να αγκαλιασθεί απο όλους μας. Αν δούμε αυτή την εφημερίδα σαν την φωνή που μπαίνει στα σπίτια μας κάθε τρείς μήνες για να μας πληροφορήσει για τα πράγματα που συμβαίνουν στις μικρές κοινωνίες των Κουρουνιωτών και Εγρηγοριανών όπου κι αν αυτοί βρίσκονται, τότε σίγουρα έχουμε κερδίσει και συγχρόνως θα έχουμε συμβάλλει για μια ακόμη φορά στην προβολή των χωριών μας με τον καλλίτερο δυνατό τρόπο και στην συνέχεια ύπαρξής τους στο πέρασμα του χρόνου. Στο σημείο αυτό θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους τους ανθρώπους που ανταποκρίθηκαν σε αυτό το κάλεσμα και να ευχηθώ, η εφημερίδα αυτή να γίνει το μέσο που θα μας κάνει όλους να κρατήσουμε τα χωριά μας ζωντανά και αναλλοίωτα."


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios