Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμανής 01/06/2004


Η στήριξη των νέων αγροτών, το νοικοκύρεμα των διαφημίσεων για την προβολή του Δήμου, η αποκατάσταση των Αγιασμάτων και οι ενημερώσεις ήταν τα κυρίαρχα θέματα που απασχόλησαν το τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμανής.

Την αμέριστη συμπαράσταση στους νέους που θέλουν να μείνουν και να εργασθούν στην περιοχή δήλωσε η Δημοτική Αρχή και με το σκεπτικό αυτό παραχώρησε βοσκότοπους σε δύο Δημοτικά Διαμερίσματα - Χαλάνδρων και Διευχών - για να αναπτυχθούν κτηνοτροφικές μονάδες από νέους ανθρώπους, ύστερα από αίτημα τους.

Η παρεξήγηση που πήγε να δημιουργηθεί στην αρχή με την μειοψηφία, η οποία αρνήθηκε να ψηφίσει το παραπάνω θέμα, λύθηκε μετά τις εξηγήσεις που δόθηκαν, αφού δεν έχει καμία αντίρρηση για την σταβλισμένη κτηνοτροφία. Ζήτησε μάλιστα τη δέσμευση του Δημοτικού Συμβουλίου για το θέμα αυτό.

Αναφερόμενος στο θέμα ο κ. Στεφάνου, μεταξύ άλλων, τόνισε ότι θέλουν η θέση της μειοψηφίας να είναι εποικοδομητική και δεν παρέλειψε να αναφερθεί σε κάποιους που τους βάλουν σκόπιμα.

Την άσχημη εικόνα του Δήμου με τις διάσπαρτες διαφημιστικές πινακίδες θέλει να βάλει σε τάξη ο Δήμος και για το λόγο αυτό προτείνει την τοποθέτηση μιας ξύλινης κεντρικής πινακίδας, όπου θα τοποθετούνται επάνω της όλες οι διαφημιστικές πινακίδες των επιχειρήσεων. Ζήτησε μάλιστα να υπάρξει ενοίκιο 100 ευρώ ετησίως για κάθε διαφημιζόμενο που θα κάνει χρήση.

ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ

Στις 88.000 χιλ. ευρώ περίπου ανέρχεται το ποσό των ζημιών που έγιναν στα ιαματικά λουτρά Κεράμου, με τις θεομηνίες του χειμώνα.

Η καθυστέρηση της χρηματοδότησης από το ΥΠΕΧΩΔΕ για την αποκατάσταση των ζημιών και προκειμένου να λειτουργήσουν κανονικά τα Λουτρά τον Ιούλιο, οδήγησαν το Δήμο Αμανής σε συνεργασία με τη Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση Χίου και τον «ΕΥΟΔΟΣ» για την αποκατάσταση τους που θα αναλάβει ο τελευταίος και θα πληρωθεί όταν θα έλθουν τα χρήματα.

Στην ενημέρωση που έκανε ο Δήμαρχος στο σώμα για τη συνάντηση που είχε με τον Υπουργό και τον Υφυπουργό Υγείας, ανέφερε ότι σύμφωνα με τις υποσχέσεις που απέσπασε προωθείται το Πολυδύναμο Ιατρείο Βολισσού και σύντομα θα υπάρξουν εξελίξεις, ενώ σε συζήτηση εκτός συμβουλίου ανέφερε ότι απέσπασε την υπόσχεση της Περιφέρειας για την ένταξη του λιμένα των Λιμνιών στο ΠΕΠ. Εξελίξεις αναμένονται πολύ σύντομα σύμφωνα με τα λεγόμενα του Δημάρχου.

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "η Αμανή"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios