Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμανής 07/02/2004


Με τον προϋπολογισμό κυρίαρχο θέμα του τελευταίου Δημοτικού συμΒουλίου, 7 ΦεΒρ. 2004, θα περίμενε κανείς να αναπτυχθεί μέσα στο Δημοτικό συμβούλιο ένας διάλογος για το μέλλον του Δήμου τη χρονιά που διανύουμε.

Διάλογος μεταξύ συμπολίτευσης και αντιπολίτευσης όπου προτάσεις, για την ανάπτυξη, τη λειτουργία αλλά και την πορεία του δήμου, θα είχαν κυρίαρχο κατά την διάρκεια της συζήτησης.

Αντί αυτού υπήρξε μια απλή ανάγνωση του προϋπολογισμού χωρίς καμμία απολύτως παρατήρηση από τους παρευρισκομένους Δημοτικούς συμΒούλους και με αποκορύφωμα τη στάση της μειοψηφίας, η οποία το μόνο που βρήκε να πει ήταν το «κάθε χρόνο τα ίδια !!!! το ψηφίζουμε!!!»

Την ευθύνη βέβαια, για ενός τέτοιου επιπέδου συζήτηση, τη φέρνει ακέραια η μειοψηφία αφού δε βρήκε να κάνει ούτε ένα σχόλιο, ούτε εξέφρασε καμία απορία και προπάντων δεν έκανε την παραμικρή πρόταση. Θα πρέπει να σημειώσουμε ακόμα ότι οι δύο από τους τέσσερις συμβούλους της μειοψηφίας απουσίαζαν.

Η πλειοψηφία, ούτως ή άλλως, ό, τι έχει να πει το λέει μέσα από τον προϋπολογισμό που καταθέτει.

Ρεαλιστικό, φτωχό και διεκδικητικό χαρακτήρισε τον προϋπολογισμό ο Δήμαρχος κ. Ι. Μαλαφής, που ανέρχεται στο ύψος των 1.587.000 ευρώ, αυξημένος κατά 200.000 ευρώ από τον περσινό.

Αντίθετα με τον προϋπολογισμό του Δήμου, κατά πλειοψηφία υπήpξε θετική γνωμοδότησή του για τον προϋπολογισμό του ΚΑΠΗ, ο οποίος ανέρχεται στα 70.000 ευρώ, μειοψήφησε η δημοτικός σύμΒουλος της μειοψηφίας Π. Στρογγυλού, με το αιτιολογικό της διαφωνίας, ως προς τον τρόπο διαχείρισης των οικονομικών του ΚΑΠΗ.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΕΠΤΑ

'Ενα πάγιο αίτημα των Δήμων και Κοινοτήτων ικανοποιήθηκε εν μέρει από την κυΒέρνηση ανοίγοντας το 20% του υπολοίπου 50% του ΕΠΤΑ (Ειδικό Πρόγραμμα Τοπικής Αυτοδιοίκησης), το οποίο για το δήμο Αμανής μεταφράζεται σε 120 εκ δρχ. περίπου.

Με εισήγηση της Δημοτικής Αρχής, η οποία ψηφίσθηκε ομόφωνα, τα έργα που εντάσσονται να χρηματοδοτηθούν από το συγκεκριμένο πρόγραμμα είναι:

 • Κατασκευή δρόμου Κουρουνίων, Κάτω χωριό, 25 εκ. δρχ.
 • Επισκευή σχολείου Αγίου Γάλακτος 20 εκ. δρχ.
 • Ασφαλτόστρωση δρόμου παραλίας 'Εζουσας Τρυπών 30 εκ. δρχ.
 • Πλακοστρώσεις Δήμου Αμανής 38 εκ. δρχ.


 • ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

 • Ορίσθηκε εκπρόσωπος του Δήμου στην καλλιτεχνική επιτροπή κρίσης, Π. Ξυδιάς (αφορά την φιλοτέχνηση της προτομής του Ν. Ζορμπά).
 • Ψηφίσθηκε προμήθεια ενός απορριμματοφόρου 8κ.μ. για τις ανάγκες του Δήμου κόστους 85000 ευρώ περίπου
 • Ορίσθηκε εκπρόσωπος του Δήμου Αμανής στο Διοικητικό συμβούλιο της Αριούσιος Α.Ε. έπειτα από αίτημα της εταιρείας, ο Σταμάτης Γεντής με αναπληρωματικό του τον Π. Ξυδιά.
 • Ψηφίσθηκε η σύμΒαση έργου για έξι μήνες, δύο ατόμων για τη λειτουργία του ΚΕΠ (αφορά το υπάρχον προσωπικό).
 • Εγκρίθηκε μετακίνηση του Δημάρχου για Αθήνα προκειμένου να συναντηθεί με τους συλλόγους της Αττικής και του Π. Ξυδιά, για Θεσσαλονίκη προκειμένου να συμμετέχει στη συνεδρίαση του Συνδέσμου Ιαματικών Πηγών Δήμων και Κοινοτήτων.
 • Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "η Αμανή"

  © Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios