Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμανής 27 Ιανουαρίου 2006


Το τελευταίο Τεχνικό πρόγραμμα και ο τελευταίος προϋπολογισμός για το νυν Δημοτικό Συμβούλιο ψηφίσθηκαν στις δύο τελευταίες συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου.


ΤΕΧΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

Στα ίδια, με τα προηγούμενα χρόνια, επίπεδα κινήθηκε το τεχνικό πρόγραμμα του Δήμου Αμανής που συζητήθηκε την Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2006.

Τα έργα που αφορούν τα Δημοτικά Διαμερίσματα εγκρίθηκαν όπως ακριβώς τα ζήτησαν τα Τοπικά Συμβούλια.

Αυτό που θα μπορούσε να παρατηρήσει κάποιος είναι η έμφαση που δίνεται στις πλακοστρώσεις σε όλους σχεδόν τους οικισμούς, ενώ το μεγαλύτερο μέρος των χρημάτων χρησιμοποιείται για τη συντήρηση των υπαρχόντων δικτύων ύδρευσης - άρδευσης και δεξαμενών, καθαρισμό και διάνοιξη αγροτικών δρόμων και εσωτερική οδοποιία.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμανής ανέφερε ότι "το τεχνικό πρόγραμμα μπορεί να φαίνεται φτωχό ή μπορεί να φαίνεται μικρό. Είναι ακριβώς η εικόνα της πρώτης ανάγκης που έχουν όλα τα Δημοτικά Διαμερίσματα απλά για να λειτουργήσουν. Δηλαδή είναι το μίνιμουμ για να λειτουργήσουν. Βεβαίως, όλο αυτό το μέρος των 150.000 ευρώ με τα Δημοτικά διαμερίσματα, είναι ακριβώς οι προτάσεις των τοπικών Συμβουλίων, είτε είναι καλές, είτε δεν είναι καλές, όπως έχουμε δεσμευτεί ότι θα περνούν ακριβώς έτσι, όπως μας τις δίνουν τα Τοπικά Συμβούλια. Πιστεύω ότι στον προϋπολογισμό, την ημέρα που θα περάσει, θα μπουν μέσα και τα υπόλοιπα έργα που θα δίνουν την εικόνα της όποιας προοπτικής του Δήμου Αμανής."

Ο  Δημοτικός σύμβουλος της μειοψηφίας κ.  Ν.  Στεφάνου  στην

τοποθέτηση του παρατήρησε ότι λείπουν από την κατάρτιση του τεχνικού προγράμματος οι προτάσεις των Τοπικών Συμβουλίων και η κατάρτιση του έχει γίνει πρόχειρα όπως ακριβώς και τα προηγούμενα χρόνια, άφησε δε αιχμές ότι πολλά από τα έργα είναι "ρουσφετολογικού χαρακτήρα".

Ολοκληρώνοντας ο κ. Στεφάνου και αιτιολογώντας τη ψήφο του ανέφερε: "Ένα -ένα αν τα πιάσω τα θέματα, θα δείτε 'ότι έχω διαφορετική άποψη. Δεν θα διαφωνήσω όμως και θα συναινέσω και θα πω ότι φέρνετε αυτά τα θέματα. Τα φέρνετε. Παρ' όλη την αντίδραση μου, παρ' όλη την αντίθεση μου, παρ' όλες τις ενστάσεις μου, σε ό,τι αφορά τις διαδικασίες και στον τρόπο επιλογής της εκτέλεσης των συγκεκριμένων έργων, θα πω "ναι" με όλα αυτά τα οποία προανέφερα, με τις ενστάσεις μου σε ό,τι αφορά τη διαδικασία και την επιλογή των συγκεκριμένων έργων."

Ανταπαντώντας ο κ. Μαλαφής τόνισε ότι όλα αυτά τα χρόνια δεν έχουν περάσει κανένα έργο που να είναι "Ρουσφέτι", είναι έργα αποκλειστικά και μόνο τα οποία έχουν ζητήσει τα Τοπικά Συμβούλια. Το τεχνικό πρόγραμμα ψηφίσθηκε ομόφωνα.

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "η Αμανή"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios