Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμανής 29 Νοεμβρίου και 11 Δεκεμβρίου 2005


Η ανεξαρτοποίηση του δημοτικού συμβούλου Γ. Σιάρμπα, η νέα προίκα του Δήμου από το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ", η τοποθέτηση ασθενοφόρου στην περιοχή και η αύξηση των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης ήταν τα σημαντικότερα από τα θέματα που συζητήθηκαν στα Δημοτικά Συμβούλια του Δήμου Αμανής, που έγιναν στις 29 Νοεμβρίου και 11 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα στην συνεδρίαση της 29 Νοεμβρίου πριν από τη συζήτηση των θεμάτων ο κ. Γ. Σιάρμπας Δημοτικός σύμβουλος της πλειοψηφίας, ζητώντας το λόγο από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, ανακοίνωσε στο σώμα την ανεξαρτοποίησή του από το συνδυασμό του Δημάρχου κ. Γ. Μαλαφή, εκφράζοντας με αυτό τον τρόπο τη διαμαρτυρία του για τη μη υλοποίηση των οραμάτων που υπήρχαν για την περιοχή.


ΜΟΝΙΜΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟ ΣΤΗ ΒΟΛΙΣΣΟ

Μετά τα τελευταία γεγονότα με τη μεταφορά επειγόντων περιστατικών στο νοσοκομείο και την έλλειψη ασθενοφόρου στην περιοχή του Δήμου, το Δημόσιο Νοσοκομείο Χίου αποφάσισε να παραχωρήσει ένα από τα ασθενοφόρα του στο Δήμο Αμανής με μόνιμη παρουσία στη Βολισσό. Ο Δήμος από την πλευρά του, μετά από απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου, θα προσλάβει έναν οδηγό αποκλειστικά και μόνο για το ασθενοφόρο, με σύμβαση έργου ενός χρόνου.

Το συγκεκριμένο ασθενοφόρο θα παραμείνει στην περιοχή σύμφωνα, με τη δήλωση του Δημάρχου, μέχρι την άφιξη του νέου, που πρόκειται να αγορασθεί οπό το Δήμο σε συνεργασία με αρμόδιους φορείς και σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου.


ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ 890.000 ΕΥΡΩ ΣΤΑ Ο.Π.Α.Α.Χ

Δύο  προτάσεις για  την περιοχή του  Δήμου Αμανής κατέθεσε ο

Δήμος στα Ολοκληρωμένα Προγράμματα Ανάπτυξης Αγροτικού Χώρου (ΟΠΑΑΧ) ύψους 890.000 ευρώ.

Η πρώτη πρόταση 445.000 ευρώ περιλαμβάνει παρεμβάσεις στους δρόμους που οδηγούν στις παραλίες των χωριών, όπου προβλέπονται και ασφαλτοστρώσεις, καθώς επίσης και παρεμβάσεις σε εσωτερική οδοποιία των οικισμών.

Στη δεύτερη πρόταση, που είναι του ιδίου οικονομικού μεγέθους προβλέπονται πλακοστρώσεις σε όλους σχεδόν τους οικισμούς.

Στην ενημέρωση που έγινε από τον κ. Μαλαφή για την πορεία της πρότασης στο ίδιο πρόγραμμα, που είχε κατατεθεί παλαιότερα και αναφερόταν στη δημιουργία εκθεσιακών χώρων κ.λ.π. για τη διαφήμιση τοπικών προϊόντων, αναφέρθηκε ότι τα έργα θα πρέπει να πληρώνονται εξ ολοκλήρου από το Δήμο και μετά την κατάθεση των δικαιολογητικών θα εισπράττεται το ποσοστό της επιδότησης, κάλεσε δε το Συμ-βούλιο να αποφασίσει για το συγκεκριμένο θέμα προκειμένου να προχωρήσουν στην εξεύρεση των χρημάτων από ίδιους πόρους.

Το συμβούλιο, αν και εξέφρασε κάποια διστακτικότητα στο τι πρόκειται να γίνει αν δεν δοθούν τα χρήματα της επιδότησης, αποφάσισε την υλοποίηση των έργων με το παραπάνω τρόπο.


ΑΝΤΑΠΟΔΟΤΙΚΑ ΤΕΛΗ ΑΥΞΗΣΗ 3%

Αναπροσαρμογή των τελών καθαριότητας και φωτισμού καθώς επίσης και των τελών ύδρευσης και αποχέτευσης εισηγήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο ο Δήμαρχος.

Δικαιολογώντας την ενέργεια του αυτή ο κ. Μαλαφής τόνισε ότι είναι επιβεβλημένη η αύξηση, αλλά δεδομένου της ιδιαιτερότητας των μονίμων κατοίκων -γέροντες και συνταξιούχοι του ΟΓΑ- θα είναι το μικρότερο δυνατό ποσοστό και το οποίο είναι 3%.


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios