Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμανής 29 Νοεμβρίου και 11 Δεκεμβρίου 2005


Τόνισε δε ότι στην επταετή διάρκεια της θητείας του έγιναν μόνο δύο αυξήσεις, ήπιες, παρά το ότι με τις συγκεκριμένες αυξήσεις επηρεάζεται το ισοζύγιο του προϋπολογισμού. (Λιγότερα έσοδα από τα έξοδα) Ο κ. Γεντής καταψηφίζοντας την πρόταση του Δημάρχου τόνισε ότι έχει γίνει το "μπάχαλο" στην καταγραφή των υδρομετρητών με αποτέλεσμα να έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα.

Ο κ. Ν. Ψυλλής, καταψηφίζοντας και αυτός την πρόταση, ζήτησε η αύξηση να είναι ανάλογη των οικονομικών δεδομένων των δημοτών, ενώ τέλος και ο κ. Γ. Σιάρμπας, καταψηφίζοντας, τόνισε ότι το 3% δεν ισοζυγίζει το έλλειμμα του 40%


Η ΠΡΟΙΚΑ ΤΟΥ "ΘΗΣΕΑ"

Με το ποσό του 1.609.000 ευρώ θα ενισχυθεί ο Δήμος Αμανής από το πρόγραμμα "ΘΗΣΕΑΣ" της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για τη πενταετία 2005 - 2009.

Σύμφωνα με το νέο τρόπο χρηματοδότησης για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, θα πρέπει να κατατεθούν σύντομα οι προτάσεις του Δήμου και τα Τεχνικά δελτία, για τα έργα που πρόκειται να ενταχθούν για χρηματοδότηση.

Στην εισήγηση του ο κ. Μαλαφής ζήτησε να κατατεθούν το συντομότερο δυνατόν οι προτάσεις των Τοπικών συμβουλίων και φορέων της περιοχής προκειμένου να αξιολογηθούν και να διαμορφωθεί η τελική πρόταση του Δήμου.

Χαρακτηριστικά ανέφερε διάφορες σκέψεις για έργα όπως:

Στο Μέτρο 3.5. για έργα Πολιτισμού την ανάδειξη και ολοκλήρωση της Μονής Μουνδών, προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Στο Μέτρο 2.10. των απαλλοτριώσεων την αγορά κτιρίου για τη στέγαση του Λαογραφικού Μουσείου του Δ.Δ. Βολισσού, προϋπολογισμού 110.000 ευρώ.

Στο Μέτρο 2.9 (Τεχνικός και μηχανολογικός εξοπλισμός) την αγορά τεχνολογικού εξοπλισμού 100.000 ευρώ.

Στο Μέτρο 2.1 .α (Μελέτες τεχνικών υποδομών Περιβάλλοντος) την Περιβαλλοντική μελέτη αγροτικής και δασικής οδοποιίας και προκαταρκτική μελέτη κατασκευής, 100.000 ευρώ.

Στο Μέτρο 2.4 (Αποχέτευση) το αποχετευτικό δίκτυο της Κεράμου.

Στο Μέτρο 2.10 (Απαλλοτριώσεις) απαλλοτριώσεις προϋπολογισμού 200.000 ευρώ για δημιουργία χώρων

Στο Μέτρο 2.3 έργα υδροληψίας, κατασκευής δικτύων ύδρευσης και δεξαμενών, συντήρησης, επέκτασης υφιστάμενων δικτύων και αντικατάσταση πεπαλαιωμένων στο υδροθεραπευτήριο Αγιασμάτων.

Η τελική πρόταση θα διαμορφωθεί μετά τις προτάσεις των φορέων.


ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ

  • Την αγορά παραδοσιακών στολών (τις οποίες φορούσαν σε διάφορα Δημοτικά Διαμερίσματα) αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο, οι οποίες θα τοποθετηθούν όποτε και όταν γίνει το Λαογραφικό Μουσείο στη Βολισσό. Μέχρι τότε θα φιλοξενούνται στο Δημαρχιακό κατάστημα.
  • Εγκρίθηκε ο πρώτος ανακεφαλαιωτικός πίνακας και η πρώτη συμπληρωματική σύμβαση του έργου ασφαλτόστρωσης του δρόμου οικισμού Τρυπών - παραλίας Έζουσας.
  • Ορίσθηκε επιβλέπων μηχανικός του έργου Μελέτη δικτύων αποχέτευσης Δ.Δ. Βολισσου και παραλιακών οικισμών και εγκαταστάσεων επεξεργασίας λυμάτων.
  • Το  ποσό   των  15.000  ευρώ   θα  διαθέσει  ο  Δήμος  για  την
Πίνακας επιλογής άρθρου

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios