Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμανής 30/07/2005


ΑΓΟΡΑ ΑΣΘΕΝΟΦΟΡΟΥ

Με κυρίαρχο το θέμα της αγοράς του Ασθενοφόρου για το Δήμο Αμανής, αλλά και την αναβάθμιση του ιατρείου της Βολισσού, συνεδρίασε το Δημοτικό συμβούλιο, το Σάββατο 30 Ιουλίου, στη Βολισσό.

Σύμφωνα με την ενημέρωση που έγινε από το Δήμαρχο κ. Ι. Μαλαφή, έχουν δαπανηθεί μέχρι σήμερα 60.000 ευρώ για την αναβάθμιση του ιατρείου της Βολισσού και πρόκειται να δοθούν 30.000 ευρώ ακόμη για την ολοκλήρωση του.

Στη συνέχεια, ο κ. Μαλαφής αναφέρθηκε στην αγορά καινούργιου ασθενοφόρου για το Δήμο Αμανής, η δαπάνη του οποίου θα καλυφθεί με 15.000 ευρώ από το Νοσοκομείο Χίου, με 10.000 ευρώ από το ΠΕΣΥΠ και το υπόλοιπο χρηματικό ποσό θα καλυφθεί από το Δήμο.

Για το λόγο αυτό ζήτησε από το σώμα την έγκριση της δαπάνης.

Το συνολικό κόστος ανέρχεται στα 50.000 € περίπου.

Ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο ενέκρινε τη δαπάνη, αφού προηγουμένως στη συζήτηση που έγινε, υπήρξε για μια ακόμη φορά αντιπαράθεση για το ασθενοφόρο του αγροτικού ιατρείου Κουρουνίων.

Τελικά στην τοποθέτηση του ο Αντιδήμαρχος κ. Γ. Χρίτης ανέφερε ότι θα γίνει προσπάθεια για την εξεύρεση ενός ακόμη μεταχειρισμένου ασθενοφόρου που θα εδρεύει στην Παρπαριά και θα δουλεύουν και τα δύο ως περιφερειακά ασθενοφόρα.

Η τοποθέτηση του Αντιδημάρχου, που βεβαίως κινείται στη σωστή κατεύθυνση, έρχεται να δημιουργήσει ένα μεγάλο ερωτηματικό για την μέχρι σήμερα άρνηση του Δημάρχου να καλύψει μέρος των εξόδων του ασθενοφόρου του Αγροτικού ιατρείου Κουρουνίων, προβάλλοντας πάντα σωρεία αιτιολογικών.

ΦΡΑΓΜΑ «ΡΟΥΧΟΥΝΙ»

Μετά από τις αντιπαραθέσεις που υπήρξαν μεταξύ πλειοψηφίας και μειοψηφίας της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Χίου για το εν λόγω έργο και μετά τις καταγγελίες !! που έγιναν από την μειοψηφία της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης, με επικεφαλής το κ. Ι. Γαισίδη, το φράγμα στη θέση «Ρουχούνι» στο Δημοτικό Διαμέρισμα Κουρουνίων, μπαίνει στην τελική ευθεία δημοπράτησης του.

Αναμένεται σε ένα περίπου μήνα, από το ΥΠΕΧΩΔΕ η τελική αδειοδότηση των περιβαλλοντικών όρων.

Λόγω του τελικού κόστους το έργο δεν μπορεί να ανατεθεί στην Τεχνική εταιρεία του Δήμου Ομηρούπολης και θα προχωρήσει σε δημοπράτηση.

Αυτός ήταν και ο λόγος -η αλλαγή της αρχικής προγραμματικής σύμβασης- που το θέμα συζητήθηκε στο Δημοτικό συμβούλιο.

Επιφυλάξεις εξέφρασε ο Δήμαρχος ως προς τη χρηματοδότηση του έργου, αφήνοντας να εννοηθεί ότι δεν είναι διατεθιμένος να χρηματοδοτήσει το έργο -όσον αφορά το ποσοστό του Δήμου- πέρα από ένα μικρό ποσό.

Όπως είναι γνωστό στη χρηματοδότηση του έργου συμμετέχουν με 2/3 η Νομαρχία και 1/3 ο Δήμος Αμανής.

Όπως είναι γνωστό στη χρηματοδότηση του έργου συμμετέχουν με 2/3 η Νομαρχία και 1/3 ο Δήμος Αμανής.

Παρακολουθώντας από κοντά το έργο, μετά από τις καταγγελίες που υπήρξαν, θα πρέπει να τονίσομε ιδιαίτερα τις προσπάθειες που κατέβαλαν τόσο ο Νομάρχης Χίου κ. Πολύδωρος Λαμπρινούδης, όσο και ο ειδικός σύμβουλος κ. Γ. Παιδούσης, προκειμένου να ξεπεραστούν τα εμπόδια και το έργο να προχωρήσει για την κατασκευή του.

Από   τα   υπόλοιπα   θέματα  που  συζητήθηκαν  ξεχώρισαν  τα


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios