Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Δημοτικό Συμβούλιο Δήμου Αμανής 31/08/2004


Ν. Ψιλλής αφού έθεσε το θέμα της διανομής των προσκλήσεων διαμαρτυρήθηκε έντονα για την μη έγκαιρη απόδοση.

Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα, όπως ανέφερε, τη μη παρουσία στο Δημοτικό Συμβούλιο των Ν. Στεφάνου και Ν. Στρογγυλοΰ-Μουτάφη, οι οποίοι ενημερώθηκαν την τελευταία στιγμή.

Απαντώντας στη διαμαρτυρία ο Δήμαρχος Ι. Μαλα-φής, ζήτησε από την μειοψηφία να δηλώσει διευθύνσεις όπου θα πηγαίνουν οι προσκλήσεις για να αποφευχθούν στο μέλλον φαινόμενα μη έγκαιρης απόδοσης.

Πρόταση που κατατίθεται στο συμβούλιο για πολλοστή φορά στα έξι χρόνια λειτουργίας του και εύλογα αναρωτιέται κανείς, πώς μέσα σε αυτά τα χρόνια δεν μπορεί να λυθεί ένα πολύ απλό θέμα!!

Ο καθ' ύλη αρμόδιος επίδοσης των προσκλήσεων, Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Π. Ξυδιάς, αναφερόμενος στο θέμα τόνισε ότι ο ίδιος παρέδωσε στους δύο παραπάνω συμβούλους τις προσκλήσεις, μέσα στον προβλεπόμενο από το νόμο χρόνο, στους συμφωνηθέντες εκ των προτέρων χώρους. Δηλαδή στη μεν κ. Στρογγυλού-Μουτάφη στην υπηρεσία της ίδιοχείρως, στο δε κ. Στεφάνου, στο περίπτερο όπου αγοράζει τα τσιγάρα του!


ΕΤΟΙΜΑ ΤΑ ΠΟΛΕΟΔΟΜΙΚΑ ΣΧ£ΔΙΑ

Τέλος Σεπτεμβρίου τα πολεοδομικά σχέδια των οικισμών Λιμνιών, Λήμνου και Χωρής θα βρίσκονται στην Πολεοδομία Χίου και έτσι θα μπορούν πλέον να εφαρμοσθούν. Αυτό σημαίνει, ότι θα υπάρξει απεμπλοκή σε όλες τις εκκρεμότητες εξ' αιτίας των σχεδίων. Αυτό ανακοίνωσε στο Σώμα η Δημοτική Αρχή στο τελευταίο Δημοτικό Συμβούλιο και επικαλέσθηκε γι' αυτό διαβεβαιώσεις οι οποίες υπήρξαν από το ΥΠEΧΩΔE.

ΑΡΣΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑΚΩΝ ΜΕΤΡΩΝ

Αρση των κυκλοφοριακών μέτρων που επιβλήθηκαν στην περιοχή της Βολισσού και στις παραλίες αποφάσισε το Δημοτικό Συμβούλιο.

'Οπως ενημέρωσε το Σώμα ο κ. Δήμαρχος, τα μέτρα αυτά θα ισχύουν μόνο τους θερινούς μήνες προκειμένου να αποφεύγονται τα κυκλοφοριακά προβλήματα που δημιουργούνται στην περιοχή την περίοδο αυτή.

Σε συζήτηση που ακολούθησε για βελτίωση των μέτρων, ο κ. Δήμαρχος ανέφερε ότι θα εξετασθούν, όταν πλησιάζει η περίοδος που θα πρέπει να εφαρμοσθούν, αφού μέχρι τότε υπάρχει περίπτωση να έχουν χαραχθεί τουλάχιστον οι κεντρικοί δρόμοι, που προβλέπονται από τα καινούργια πολεοδομικά σχέδια των παραλιακών οιισμών.


ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ

Τη λειτουργία σε ένα περίπου μήνα της Κατασκευαστικής Εταιρείας του Δήμου εξήγγειλε ο κ. Μαλαφής.

Η Εταιρεία αυτή, καθαρά Δημοτική θα αναλαμβάνει να εκτελεί τα έργα του Δήμου Αμανής και όχι μόνο.

Μέχρι σήμερα πολλά από τα έργα δίνονται με ανάθεση για κατασκευή σε άλλες δημοτικές εταιρείες, όπως αυτής του Δήμου Καμποχώρων.


ΟΙ ΠΡΟΣΚΟΠΟΙ ΣΤΑ ΑΓΙΑΣΜΑΤΑ

Έκταση τριών (3) περίπου στρεμμάτων θα διαθέσει ο Δήμος Αμανής, με απόφαση που πήρε το Δημοτικό Συμβούλιο, στα Αγιάσματα για τους Προσκόπους έπειτα από έτοιμα των ιδίων.

Η     έκταση     βρίσκεται    1,5    χιλιόμετρο    περίπου   από   το

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "η Αμανή"
Πίνακας επιλογής άρθρου

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios