Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Ασθενοφόρο τώρα !!!

Ένα σοβαρό ατύχημα που συνέβη πρόσφατα στην περιοχή της Βολισσού ήταν μία ακόμα φορά η αιτία, για να ξαναέρθει (αν ποτέ έφυγε) στην επικαιρότητα η αναγκαιότητα της ΜΟΝΙΜΗΣ παρουσίας ασθενοφόρου στην περιοχή της Αμανής.

Το πρόβλημα βέβαια δεν είναι σημερινό, ούτε ασχολούμαστε με αυτό για πρώτη φορά.

Το τελευταίο γεγονός όμως, έδειξε ότι η κατάσταση δεν πάει άλλο και θα πρέπει να λυθεί ΤΩΡΑ και με οποιοδήποτε κόστος.

Συγκεκριμένα ο εικοσάχρονος Παντελής Μπαχάς του Νικολάου τραυματίσθηκε πολύ σοβαρά στο πόδι με κόψιμο κεντρικής αρτηρίας.

Μεταφέρθηκε αμέσως στο αγροτικό ιατρείο Βολισσού, όπου ο γιατρός, αφού διαπίστωσε το σοβαρό τραυματισμό του νεαρού και την κρισιμότητα του τραύματος του, που έθετε σε κίνδυνο πλέον τη ζωή του, ζήτησε την άμεση αποστολή ασθενοφόρου από το Νοσοκομείου Χίου.

Την ίδια στιγμή έκανε υπεράνθρωπες προσπάθειες να κρατήσει στη ζωή το νεαρό άτομο.

"Στις τρεις το απόγευμα έφθασαν στο ιατρείο, μόλις διαπίστωσα τη σοβαρότητα του τραύματος πήρα τηλέφωνο στο Νοσοκομείο, σχεδόν φώναζα να στείλουν άμεσως ασθενοφόρο.

Στο Νοσοκομείο φθάσαμε στις πέντε και τέταρτο. Ήταν η πιο σύντομη μεταφορά που έχω κάνει μέχρι σήμερα. Συνήθως οι μεταφορές γίνονται από τρεις έως πέντε ώρες, μερικές φορές και επτά", μας λέει ο αγροτικός γιατρός Βολισσού κ. Βαγγέλης Φραγκομίχαλος.

"Κάθε λεπτό που περνούσε ήταν σημαντικό για τη ζωή του. Προσπάθησα να το κρατήσω με ορούς και όποιες άλλες δυνατότητες μου έδιναν τα μέσα που διαθέτω εδώ."

Δύο ώρες και ένα τέταρτο η πιο σύντομη μεταφορά, όταν κάθε λεπτό που περνούσε ήταν κρίσιμο για τη ζωή ενός εικοσάχρονου ανθρώπου!

Αυτό και μόνο το γεγονός δείχνει την άμεση προτεραιότητα που πρέπει να δοθεί στη παρουσία ασθενοφόρου στην περιοχή πριν κλάψουμε, άδικα, κάποια ζωή.

Eδώ και τώρα θα πρέπει να γίνουν ενέργειες παρουσίας ασθενοφόρου στην περιοχή. Αύριο κιόλας·

Και αν ο Δήμος, ο οποίος θα πρέπει να πρωτοστατήσει σε αυτό το θέμα, χρειασθεί οποιονδήποτε δίπλα του, να ξέρει ότι θα τον έχει.

Ευθύνεται όμως για την μέχρι σήμερα αδιαφορία που έδειξε στην επίλυση του προβλήματος.

Το μόνο που διέκρινες στα μάτια των γονιών την ώρα που μας διηγιόταν το περιστατικό ήταν ο τρόμος και ο φόβος.

"Το νιώθαμε να χάνεται να φεύγει από τη ζωή και περιμέναμε χωρίς να μπορούμε να κάνουμε κάτι.

Τα κρίσιμα Λεπτά κυλούσαν και εμείς περιμέναμε. Ήμασταν πολύ τυχεροί ....

Δεν το πιστεύομε... Νομίζαμε ότι έγινε θαύμα και έζησε..."

Σας παρακαλούμε κάντε κάτι... να μη βρεθεί κανείς άλλος άνθρωπος στη θέση που βρεθήκαμε εμείς.

Θέλομε να ευχαριστήσομε όλους τους γιατρούς για τον τρόπο που μας συμπεριφέρθηκαν, αλλά ιδιαιτέρως στον κ. Φραγκομίχαλο για τον αγώνα που έδωσε να κρατήσει το παιδί μας στη ζωή. Να τον έχει ο Θεός καλά! Μέχρι και αίμα θέλησε να δώσει.."

Δύο ώρες και ένα τέταρτο η πιο σύντομη μεταφορά ... και τα λεπτά ήταν κρίσιμα... δύο ώρες και ένα τέταρτο σε μια διαδρομή που είναι το πολύ τριάντα πέντε λεπτά....

Πριν από λίγο καιρό ψηφίσθηκε από το Δημοτικό Συμβούλιο η αγορά καινούργιου ασθενοφόρου.

Επίσης, στο τελευταίο Συμβούλιο μπήκε θέμα η σύμβαση πρόσληψης οδηγού ασθενοφόρου.

Η μόνιμη παρουσία ενός ασθενοφόρου (αν όχι και άλλων δύο) στη Βολισσό δεν είναι μία ευχή. ΕΙΝΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΝΑΓΚΗ και όποιος δεν το καταννοεί έχει ευθύνες για ζωές ανθρώπων. Κι αν όλα τα παραπάνω δε φτάνουν για να φέρει ο καθένας τον εαυτό του στη θέση των γονιών και του συγκεκριμένου παιδιού και να υποθέσει ότι δε θα βρεθεί στη θέση τους αύριο, αξίζει να σημειώσουμε τούτο: μόνο φέτος κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού σημειώθηκαν 12 ποΛύ σοβαρά ατυχήματα στην περιοχή της Βολισσού και έγιναν περίπου 60 διακομιδές μόνο από το Αγροτικό Ιατρείο Βολισσού προς το Νοσοκομείο της Χίου.

Αναδημοσίευση απο εφημερίδα "η Αμανή", φύλλο 149

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios