Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Δελτίο Τύπου Ιανουαρίου 2006


Παιδική γιορτή

Ο Σύλλογός μας, όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, πραγματοποίησε την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2005, στην αίθουσα του, Πειραιώς 43 στο κέντρο τής Αθήνας την παιδική γιορτή, εν όψει τών Χριστουγεννιάτικων γιορτών.

Πολλοί και ενθουσιώδεις μικροί φίλοι τού συλλόγου παρακολούθησαν σε βιντεο-προβολή (videowall) την παιδική ταινία "Πολικό εξπρές".

Στη συνέχεια οι λιλιπούτειοι Κουρουνιώτες και Εγρηγοριανοί τραγούδησαν και είπαν ποιήματα.

Η εκδήλωση έκλεισε με προσφορά δώρων στα παιδιά από το Σύλλογο.


Kοπή τής πρωτοχρονιάτικης πίτας

Την Κυριακή, εξ άλλου, 15 Ιανουαρίου 2006, στις 11 π.μ., ο Σύλλογός μας προγραμματίζει την κοπή τής πρωτοχρονιάτικης πίτας του για τα μέλη και τούς φίλους του.

Η εκδήλωση θα γίνει, όπως κάθε χρόνο, στην αίθουσα εκδηλώσεων τού παραλιακού ξενοδοχείου "CORAL" ΛΕΩΦΟΡΟΣ ΠΟΣΕΙΔΩΝΟΣ 35, Π. ΦΑΛΗΡΟ.

Όπως κάθε χρόνο σ' αυτή την εκδήλωση θα βραβευθούν από το Σύλλογο τα παιδιά τών συγχωριανών μας που στις προηγούμενες πανελλήνιες εξετάσεις κατόρθωσαν να εισαχθούν σε κάποιο ανώτατο ή ανώτερο εκπαιδευτικό ίδρυμα τής χώρας.


Παρουσίαση βιβλίου "Τα μοναστήρια της Χίου"

Ο Σύλλογός μας, από κοινού με την Χιακή Αδελφότητα Αττικοβοιωτίας "Ο ΚΟΡΑΗΣ", σε μια λαμπρή τελετή, θα παρουσιάσει το βιβλίο τής συγγραφέως κας Πόπης Στεφάνου-Χαλκιά "ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ" και προσκαλεί όσους ενδιαφέρονται να την παρακολουθήσουν.

Η παρουσιάση θα γίνει τη Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2006, στις 7 το βράδυ, στην αίθουσα τής Αρχαιολογικής εταιρείας, Πανεπιστημίου 22, στο κέντρο τής Αθήνας.

Το μνημειώδες, για τα δεδομένα τού νησιού μας, έργο καταγράφει με κάθε λεπτομέρεια το σύνολο τών μονών που υπάρχουν στη Χίο. Αναφέρεται στην ιστορία τους, στους κτήτορες, στην πορεία τους και την πνευματική προσφορά τους στους αιώνες. Είναι ένα έργο ιστορικό και ταυτόχρονα πνευματικό που δεν πρέπει να λείψει από τη βιβλιοθήκη τών χριστιανών, ιδιαίτερα τών Χίων.

Στο πρώτο μέρος τής παρουσίασης θα μιλήσουν για το έργο εκλεκτοί προσκεκλημένοι που θα καταδείξουν τη μοναδικότητα και τη σπουδαιότητα τού έργου.

Στο δεύτερο μέρος η συγγραφέας θα παρουσιάσει διαφάνειες από τα σπουδαιότερα μοναστήρια και θα αναφερθεί εν συντομία στην ιστορία τους.

Στην  εκδήλωση  βυζαντινούς  ύμνους  θα  αποδώσει η Βυζαντινή χορωδία τού άρχοντος πρωτοψάλτου τού ιερού Ναού Αγίου


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios