Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Δελτίο τύπου Απριλίου 2003


Ο πρόεδρος τού Συλλόγου μας στη Νέα Υόρκη

Στο τέλος Φεβρουαρίου ο πρόεδρος τού Συλλόγου μας κ. Στέλιος Μιχαλάκης πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νέα Υόρκη συνοδευόμενος από τον ταμία κ. Γιάννη Μιχαλάκη.

Στο περιθώριο αυτής τού ταξιδιού είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με πολλά μέλη τού Δ.Σ. τού αδελφού Συλλόγου τής Νέας Υόρκης, τον πρόεδρος τής Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Νέας Υόρκης, προέδρους άλλων χιώτικων συλλόγων τής Νέας Υόρκης, καθώς και με πολλούς συγχωριανούς μας.

Με πρωτοβουλία τού προέδρου τού εκεί Συλλόγου πραγματοποιήθηκε μια σεμνή τελετή την Κυριακή 23 Φεβρουαρίου, προς τιμή τού προέδρου και τού ταμία μας.

Στην τελετή αυτή, που παρακολούθησαν πολλοί συγχωριανοί μας τής Νέας Υόρκης και τίμησαν με την παρουσία τους ο πρόεδρος τής Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων τής Ν.Υ. κ. Γιώργος Μαλαφής και ο πρόεδρος τού Συλλόγου τών Καρδαμυλίων κ. Ανδρέας Σαρρής, ο πρόεδρός μας είχε την ευκαιρία να εκφράσει την άποψή του για τούς ομογενείς μας τών Ηνωμένων Πολιτειών τής Αμερικής, για το πόσο δηλαδή είναι σημαντική για τη μεγάλη οικογένεια τών Κουρουνιωτών και Εγρηγοριανών το κομμάτι τών συγχωριανών μας που ζουν στις Η.Π.Α.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να επιδώσει ο ίδιος την τιμητική πλακέτα στον Δρ Κώστα Δ. Μιχαλάκη, τον οποίο, το Δ.Σ. ,αποφάσισε ομόφωνα να βραβεύσει για την προσφορά του στην επιστήμη, τα γράμματα και την εκπαίδευση.

Η αντιπροσωπεία τού Συλλόγου μας, ως ανάμνηση τής παρουσίας της στη Νέα Υόρκη, προσέφερε ως δώρο από τούς Κουρουνιώτες και τούς Εγρηγοριανούς τής Αττικής στα αδέλφια τους τής Νέας Υόρκης από μία εικόνα τής Μεταμορφώσεως τού Σωτήρος και τού Αγίου Ιωάννου τούς Θεολόγου. Δέχθηκαν δε ως αντιπροσφορά τών Κουρουνιωτών τής Νέας Υόρκης το βιβλίο "THE GREEKS" , ένα αγγλόφωνο ιστορικό βιβλίο με την ιστορία τών Ελλήνων από αρχαιοτάτων χρόνων μέχρι σήμερα, με μεγάλη βαρύτητα στην ιστορία τών Ελλήνων τής Αμερικής Η επίσκεψη τής αντιπροσωπείας αυτής στη Νέα Υόρκη ήταν πολλαπλά χρήσιμη. Κατ' αρχήν αναθέρμανε τις ήδη άριστες σχέσεις (αδελφικές τις αποκάλεσε ο πρόεδρός μας στην ομιλία του), κατά δεύτερο λόγο είχαν την ευκαιρία να συζητήσουν για τα προβλήματα τών χωριών μας, να τα ιεραρχήσουν και να ανταλλάξουν απόψεις για την επίλυσή τους.

Ο ετήσιος χορός τού Συλλόγου

Το Σάββατο 8 Φεβρουαρίου, πραγματοποιήθηκε ο ετήσιος χορός του Συλλόγου στην στην αίθουσα τών Ποντίων "ΑΡΓΟΝΑΥΤΕΣ", Δαβάκη 10 και Δοϊράνης στην Καλλιθέα. Η ανταπόκριση τών μελών και τών φίλων τού Συλλόγου μας σ' αυτή την πρόσκληση τού Δ.Σ. ήταν πολύ μεγάλη. Σε μια πολιτισμένη και θαυμάσια αίθουσα, με πολύ καλή οργάνωση και την ορχήστρα τού Βαρκάρη, τα μέλη και οι φίλοι μας διασκέδασαν χιώτικα με τη ψυχή τους μέχρι το πρωί.


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios