Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Δελτίο τύπου Ιουνίου 2003


Το χορευτικό τού Συλλόγου μας στην εκδήλωση τής Ο.Χ.Σ.Α. για τη σφαγή τής Χίου

Στο πλαίσιο τής εκδήλωσης, που διοργάνωσε η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής, για να τιμήσει τη μνήμη τών αδικοχαμένων αδελφών μας, που σφαγιάστηκαν το 1822 από τη μανία τών βάρβαρων εξ ανατολών γειτόνων μας, συμμετείχε και το χορευτικό τού Συλλόγου μας.

Συγκεκριμένα η γιορτή, που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 13 Απριλίου 2003, ξεκίνησε με επιμνημόσυνη δέηση στον Άγιο Κωνσταντίνο στον Πειραιά και στη συνέχεια ακολούθησε πνευματικό μνημόσυνο στην αίθουσα εκδηλώσεων τού Πειραϊκού Συνδέσμου.

Η εκδήλωση αυτή ξεκίνησε με την προβολή διαφανειών και video wall με διαχρονική αναφορά στην ιστορία τής Χίου από τα αρχαία χρόνια μέχρι σήμερα. Ο πρόεδρος τής Ο.Χ.Σ.Α. κ. Αργύρης Κοκκινάκης στη συνέχεια προσφώνησε τούς καλεσμένους και αναφέρθηκε στην σημασία καθιέρωσης αυτής τής εκδήλωσης για να τιμηθούν οι νεκροί συμπατριώτες μας στη σφαγή τού 1822

Κύριος ομιλητής ήταν ο καθηγητής τού Πανεπιστημίου τής Θράκης και εξαίρετος ποιητής κ. Χρήστος Μπελές (να σημειωθεί ότι η ομιλία του ήταν διανθισμένη με ποιητικά αποσπάσματα τού ίδιου που τα απέδωσαν καταξιωμένοι ηθοποιοί). Συμμετείχαν ακόμη η χορωδία Κερατσινίου και οι συμπατριώτες μας ηθοποιοί Υρώ Μανέ και Αλέκος Ζαρταλούδης οι οποίοι απέδωσαν ποιήματα εμπνευσμένα από τη σφαγή τής Χίου.

Τέλος η εκδήλωση έκλεισε με την παρουσίαση από το χορευτικό μας συγκρότημα παραδοσιακών χορών. Παρά την προχωρημένη μεσημεριανή ώρα πολλοί συμπατριώτες μας επιβράβευσαν την προσπάθεια τών παιδιών με το παρατεταμένο χειροκρότημά τους.

Από το Σύλλογό μας την εκδήλωση παρακολούθησαν εκτός από τον ταμία τής Ομοσπονδίας κ. Ισίδωρο Βορριά, ο οποίος μάλιστα, συντόνισε την εκδήλωση, ο πρόεδρος μας κ. Στέλιος Μιχαλάκης, ο ταμίας κ. Μανώλης Παντελέων, ο έφορος δημοσίων σχέσεων κ. Γιάννης Μιχαλάκης, ο υπεύθυνος τής εφημερίδας τού Συλλόγου "Αυλόγυρος" κ. Πέτρος Μοσχούρης και πολλοί Κουρουνιώτες και Εγρηγοριανοί.

Ο πρόεδρος τού Συλλόγου μας στα Κουρούνια

Με την ευκαιρία τής γιορτής τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου, στις 8 Μαΐου, βρέθηκε στα Κουρούνια ο πρόεδρος τού Συλλόγου μας, συνοδευόμενος από τον υπεύθυνο τού “Αυλόγυρου” κ. Πέτρο Μοσχούρη. Στο περιθώριο αυτής τής επίσκεψης είχε την ευκαιρία από κοινού με τον Δημοτικό Σύμβουλο κ. Σταμάτη Γεντή, τον πρόεδρο τού Τοπικού Συμβουλίου κ. Φίλιππο Βουρνού και τον πρόεδρο τού Φιλοπρόοδου Ομίλου Κουρουνίων Χίου κ. Γεώργιο Τακτικό να συναντηθεί με τον Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρο Λαμπρινούδη και το Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο Αμανής κ.κ Γιάννη Μαλαφή και Γεώργιο Χρίτη και να τούς εκθέσει τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα χωριά μας.

Ιδιαίτερη αναφορά έγινε στο δρόμο τού Κάτω Χωριού τον οποίο μάλιστα, επισκέφθηκαν επί τόπου και διαπίστωσαν τα προβλήματα και την επικινδυνότητά του, καθώς και την ανάγκη να επεκταθεί ώστε να καλύψει όλη την νότια πλευρά τού Κάτω Χωριού.


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios