Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Δελτίο τύπου Ιουνίου 2003


Στη συνέχεια η τοπικοί άρχοντες επισκέφθηκαν τούς νέους αμπελώνες που δημιουργήθηκαν στην Αμανή . Η προσπάθεια αυτή είναι ίσως η μοναδική επενδυτική προσπάθεια που γίνεται στην περιφέρεια τής Αμανής και αποτελεί τη μόνη ελπίδα ανάπτυξης και αναστροφής τού αρνητικού κλίματος που επικρατεί στην περιφέρειά μας.

Ο Νομάρχης υποσχέθηκε στους επικεφαλείς τής υπό σύσταση εταιρείας να στηρίξει την προσπάθεια αυτή χρηματοδοτώντας την κατασκευή υδρολεκάνης στον ποταμό τής Πάνω Παναγιάς, με σκοπό την άρδευση τών νέων αμπελώνων.

Εθιμοτυπική επίσκεψη, εξ άλλου, είχε ο πρόεδρός μας με τον Σύμβουλο τού Νομάρχη κ. Αχιλλέα Τσούνη, στη Νομαρχία (ο Νομάρχης είχε ανειλημμένη υποχρέωση) με τον οποίο είχαν τη δυνατότητα να συζητήσει διεξοδικά τα προβλήματα τών χωριών μας.

Εθιμοτυπική επίσκεψη γνωριμίας είχε επίσης και με τον πρόεδρο του Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου κ. Αντώνη Λάρδα.

Το πανηγύρι τής άνοιξης στον Άγιο Ανδρέα

Με την πρέπουσα μεγαλοπρέπεια έγινε και φέτος την Κυριακή 1η Ιουνίου 2003, στις εγκαταστάσεις τών παιδικών κατασκηνώσεων τού Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα Αττικής, το καθιερωμένο πανηγύρι που διοργανώνει ο σύλλογός μας για να τιμήσει τον προστάτη τού χωριού μας, τον Άγιο Ιωάννη το Θεολόγο.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με πανηγυρική Θεία Λειτουργία, που έγινε στο εκκλησάκι τών κατασκηνώσεων.

Η αρτοκλασία έγινε στον υπαίθριο χώρο σιτισμού τών κατασκηνώσεων, όπου είναι και το κέντρο τών εκδηλώσεων.

Στη συνέχεια στους προσκεκλημένους προσφέρθηκαν λουκουμάδες και το παραδοσιακό κατσικοπίλαφο.

Το πανηγύρι έκλεισε, όπως αρμόζει σε κάθε γνήσιο Βορειοχωρίτικο πανηγύρι, με χορό μέχρι τις απογευματινές ώρες.

Την εκδήλωσή μας τίμησαν με την παρουσία τους η Υφυπουργός Υγείας, βουλευτής Χίου κα Ελπίδα Τσουρή, η οποία απηύθυνε σύντομο χαιρετισμό στους καλεσμένους, ο Γενικός Γραμματέας τού Υπουργείου Δημοσίας Τάξεως κ. Δημήτρης Ευσταθιάδης, ο πρόεδρος τής Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής κ. Αργύρης Κοκκινάκης, επικεφαλής πολυμελούς αντιπροσωπείας μελών τού Δ.Σ. τής Ομοσπονδίας, ο πρόεδρος τού Φιλοπρόοδου Ομίλου Κουρουνίων Χίου κ. Γεώργιος Τακτικός, πολλοί πρόεδροι και εκπρόσωποι σωματείων, και πολλοί συμπατριώτες μας τής Αττικής.

Στη σύντομη προσφώνησή του ο πρόεδρος μας τόνισε την ανάγκη τής διοργάνωσης τέτοιων εκδηλώσεων, που σκοπό έχουν όχι μόνο να προβάλουν τα ήθη και τα έθιμα τών χωριών μας αλλά, το κυριότερο, να δίνουν τη δυνατότητα στους νέους μας να συμμετέχουν ενεργά σε εκδηλώσεις πολιτισμού που έχουν κυρίαρχο στοιχείο το στοιχείο τής παράδοσης. Έκανε, μάλιστα, ιδιαίτερη μνεία στους νέους τού Συλλόγου μας και στην ενεργό συμμετοχή τους στις δραστηριότητες του.

Μελλοντικός προγραμματισμός

  • Την Κυριακή 10 Αυγούστου 2003 θα γίνει συνεκκλησιασμός τών μελών τού Συλλόγου μας και αρτοκλασία, στον Άγιο Χαράλαμπο στην Καστέλα, για να τιμήσουμε την γιορτή τής Μεταμορφώσεως τού Σωτήρος τού Εγρηγόρου.
  • Την  Κυριακή  10  Αυγούστου  2003 ο  πρόεδρός  μας θα πάρει μέρος στην καθιερωμένη Λαϊκή Συνέλευση, που θα γίνει  στα
  • Πίνακας επιλογής Δελτίου Τύπου

    © Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios