Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Δελτίο τύπου Οκτωβρίου 2003


Μνήμη Ισίδωρου Βορριά

Την Κυριακή 3 Αυγούστου 2003, σε τραγικό τροχαίο δυστύχημα, που έγινε στην εθνικό οδό Αθηνών-Κορίνθου, στο ύψος τής Ελευσίνας, έχασε τη ζωή του το μέλος τού Δ.Σ. τού Συλλόγου μας και πρώην πρόεδρός μας κ. Ισίδωρος Βορριάς, ο οποίος ήταν ταυτόχρονα και ταμίας τής Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων Αττικής.

Η είδηση τής τραγικής απώλειας τού επίλεκτου αυτού μέλους της Κουρουνιώτικης οικογένειας συγκλόνισε τα μέλη και τούς φίλους τού Συλλόγου μας.

Ο Ισίδωρος Βορριάς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1950 και ήταν γιος τού Γιάννη (πρώτου προέδρου τού Συλλόγου μας) και τής Καλλιόπης Βορριά. Σπούδασε ιατρική στο πανεπιστήμιο τής Ρώμης.

Εξελέγη για πρώτη φορά πρόεδρος τού Συλλόγου μας την περίοδο 1990-1993 και επανεξελέγη την περίοδο 1999-2001. Στο τελευταίο συμβούλιο συμμετείχε ως απλό μέλος, αφού οι επαγγελματικές και οι υποχρεώσεις του στην Ομοσπονδία δεν τού επέτρεψαν να έχει υπεύθυνη θέση.

Στην Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής εξελέγη το 1997 και από τότε μέχρι την ημέρα τής τραγικής απώλειάς του κατείχε το αξίωμα τού ταμία.

Τα μέλη τού Δ.Σ. συγκλονισμένα από την τραγική είδηση σε έκτακτη συνεδρία αποφάσισαν ομόφωνα:

  1. Να εκφράσουν τα ειλικρινή συλλυπητήριά τους στην οικογένεια τού εκλιπόντος.
  2. Να παραστούν τα μέλη τού Δ.Σ. στην εξόδιο ακολουθία.
  3. Να εκφωνηθεί επικήδειος λόγος από τον πρόεδρο τού Δ.Σ.
  4. 4. Να κατατεθεί αντί για στεφάνι στη μνήμη του το ποσόν τών 100€ στην εφημερίδα τής Ομοσπονδίας "Η Χίος μας"

Η γιορτή τού Σωτήρος στην Αθήνα

Στον απόηχο τής τραγικής απώλειας του μέλους τού Δ.Σ. Ισιδώρου Βορριά, έγινε, την Κυριακή 10 Αυγούστου, στην εκκλησία τού Αγίου Χαραλάμπους στην Καστέλα (όπου είχε γίνει και η νεκρώσιμη ακολουθία τού εκλιπόντος) συνεκκλησιασμός τών μελών τού Συλλόγου για να τιμηθεί η εορτή τής Μεταμορφώσεως τού Σωτήρος (που είναι η χωριοκκλησιά τού Εγρηγόρου).

Μετά το τέλος τής Θείας Λειτουργίας εψάλλει επιμνημόσυνη δέηση για την ανάπαυση τής ψυχής τού εκλεκτού μέλους τού Δ.Σ. που χάθηκε τόσο πρόωρα και τόσο άδικα.

Στη συνέχεια στα μέλη και στους φίλους του ο Σύλλογος πρόσφερε τον πρωινό καφέ στο παρακείμενο πνευματικό κέντρο τής εκκλησίας.

Ο πρόεδρος τού Συλλόγου στην εορτή τού Αγίου Ιωάννου στα Κουρούνια

Με την ευκαιρία τής εορτής τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου, στις 26 Σεπτεμβρίου, επισκέφθηκε τα χωριά μας ο πρόεδρος τού Συλλόγου μας κ. Στέλιος Μιχαλάκης.

Στο περιθώριο τής επίσκεψής του ο πρόεδρός μας είχε την ευκαιρία να συναντηθεί τόσο με το Δήμαρχο και Αντιδήμαρχο τού Δήμου Αμανής κ. Γιάννη Μαλαφή και Γιώργο Χρίτη αντίστοιχα, όσο και με τον Δημοτικό Σύμβουλο που εκλέγεται  από  τα  χωριά


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios