Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Δελτίο τύπου Οκτωβρίου 2003


μας κ. Στάμο Γεντή, τον πρόεδρο τού Τοπικού Συμβουλίου κ. Φίλιππο Βουρνού και τον πρόεδρο τού Φιλοπρόοδου Ομίλου Κουρουνίων Χίου κ. Γιώργο Τακτικό και να ανταλλάξει μαζί τους σκέψεις και απόψεις για το μέλλον τών χωριών μας και τού Δήμου μας.

Είχε την ευκαιρία να επαναδιατυπώσει το αίτημα τών συγχωριανών μας για τη συντήρηση και επέκταση τού δρόμου τού Κάτω Χωριού. Το έργο αυτό είναι έργο πνοής για το συγκεκριμένο οικισμό. Ο Δήμαρχός επανέλαβε και στον πρόεδρό μας τη δέσμευσή του να ολοκληρωθεί το έργο αυτό, το συντομότερο δυνατόν και πάντως οπωσδήποτε μέχρι το τέλος τής θητείας τού παρόντος συμβουλίου.

Η γιορτή τού Αγίου Ιωάννου στην Αθήνα

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2003 στην εκκλησία τών Αγίων Αναργύρων στην πλατεία Κουμουνδούρου, ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε τον καθιερωμένο εορτασμό για να τιμήσει τη μνήμη τού πολιούχου τών Κουρουνίων Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου.

Μετά τη Θεία Λειτουργία και την αρτοκλασία ο Σύλλογος δεξιώθηκε τα μέλη και τούς φίλους του στην αίθουσά του Πειραιώς 43 στον 4ο όροφο.

Η γιορτή αυτή, που είναι η πρώτη τής νέας περιόδου, δίνει την ευκαιρία στους συγχωριανούς μας να βρεθούν μετά από μεγάλο διάστημα και να ανταλλάξουν νέα από τις καλοκαιρινές διακοπές τους. Τα χωριά μας ήταν, όπως πάντα, στο κέντρο τών συζητήσεων.

Οι νέοι και ο Σύλλογος

Νέα αρχή, προτίθεται να ξεκινήσει για τούς νέους τής παροικίας μας ο Σύλλογος.

Είναι γνωστή η αγάπη και η ευαισθησία τής διοίκησης του για τούς νέους. Στον τομέα αυτό άλλωστε ο Σύλλογός μας έχει μακρά και επιτυχημένη παράδοση.

Όπως είναι γνωστόν από διετίας λειτουργεί το αθλητικό τμήμα τού Συλλόγου, στο οποίο κάθε Σάββατο οι νέοι τού Συλλόγου και όχι μόνο, αθλούνται στο ποδόσφαιρο σε γήπεδο 5Χ5.

Στις προθέσεις τού πολιτιστικού τμήματος είναι να επαναδραστηριοποιήσει τόσο τη χορευτική όσο και τη θεατρική ομάδα. Για το σκοπό αυτό πρόκειται πολύ σύντομα με πρόταση τής εφόρου νεολαίας κας Μάρθας Κυριακάκη να γίνει συγκέντρωση τών νέων στα γραφεία τού Συλλόγου με σκοπό να γνωριστούν καλύτερα οι νέοι μεταξύ τους, να ανταλλάξουν απόψεις και ιδέες, και φυσικά να ακούσουν τις θέσεις τής Διοίκησης τού Συλλόγου για τούς νέους.

Επίσκεψη τού προέδρου μας στην Υφυπουργό Υγείας Ελπίδα Τσουρή

Την Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2003 ο πρόεδρός μας κ. Στέλιος Μιχαλάκης, συνοδευόμενος από τον πρώην πρόεδρο κ. Ισίδωρο Κατσαρό και τον υπεύθυνο τού "Αυλόγυρου" κ. Πέτρο Μοσχούρη, έγινε δεχτός, μετά από αίτημά του, από τη Βουλευτή Χίου και υφυπουργό Υγείας κα. Ελπίδα Τσουρή.

Η συνάντηση έγινε σε εγκάρδιο κλίμα και οι εκπρόσωποι τού Συλλόγου μας είχαν την ευκαιρία να κάνουν μια φιλική  συζήτηση

Πίνακας επιλογής Δελτίου Τύπου

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios