Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Δελτίο τύπου Οκτωβρίου 2003


εφ' όλης της ύλης για το Δήμο μας και τα χωριά μας ιδιαίτερα με την συμπατριώτισσά μας υπουργό.

Η συζήτηση επικεντρώθηκε, όπως ήταν αναμενόμενο, στο πάγιο αίτημα τών κατοίκων τών χωριών μας για την συντήρηση και την επέκταση τού δρόμου τού Κάτω Χωριού μέχρι τη θέση Παλιάμπελα με προοπτική να ενωθεί με τον παραποτάμιο δρόμο. Η αντιπροσωπεία τού Συλλόγου εξέθεσε για μια ακόμη φορά τα επιχειρήματα που καθιστούν αναγκαία και επιβεβλημένη την κατασκευή αυτού τού δρόμου.

Από την πλευρά της η κυρία Τσουρή αναγνώρισε την αναγκαιότητα τού έργου και διαβεβαίωσε τον πρόεδρό μας ότι με ενέργειές της εγκρίθηκε από το υπουργείο εσωτερικών ποσόν τριάντα χιλιάδων (30.000 €) και θα εκχωρηθούν στο Δήμο Αμανής ως έκτακτο ποσόν επιχορήγησης και τα οποία ο Δήμαρχος θα πρέπει να τα χρησιμοποιήσει στα Κουρούνια για το δρόμο τού Κάτω Χωριού. Υποσχέθηκε, μάλιστα, ότι θα προσπαθήσει να εξασφαλίσει και άλλα ποσά για το έργο αυτό.

Η κα Τσουρή απέδωσε τα εύσημα στο πρόεδρο τού Συλλόγου μας για τις πολλαπλές δραστηριότητές του και τον διαβεβαίωσε ότι απ' όποια θέση κι αν βρίσκεται θα είναι πάντα κοντά στο Σύλλογο και τα χωριά μας.

Έξι χρόνια "Αυλόγυρος"

Συμπληρώθηκαν οκτώ χρόνια κυκλοφορίας τής περιοδικής έκδοσης τού Συλλόγου "Αυλόγυρος".

Το Δ.Σ. τού Συλλόγου ανταποκρινόμενο στην επιθυμία πολλών μελών τού Συλλόγου και πολλών αναγνωστών του να κρατήσουν σε αρχείο τα τεύχη που κυκλοφόρησαν, αποφάσισε να συγκεντρώσει τα είκοσι τέσσερα πρώτα τεύχη- που αντιπροσωπεύουν τα έξι πρώτα χρόνια τής κυκλοφορίας του- σε ένα καλαίσθητο συλλεκτικό τόμο με τίτλο "Έξι χρόνια "Αυλόγυρος"

Την παρουσίαση αυτού τού τόμου θα πραγματοποιήσει σε τιμητική εκδήλωση, που θα γίνει την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2003, στην αίθουσα τού Συλλόγου τών εργαζομένων τής Τραπέζης τής Ελλάδος, Σίνα 16 και Ακαδημίας γωνία.

Στην εκδήλωση αυτή, εκτός από την παρουσίαση του αναμνηστικού τόμου, ο Σύλλογος θα τιμήσει και όλους όσους όλα αυτά τα χρόνια πρόσφεραν αφιλοκερδώς τις υπηρεσίες τους για την έκδοση τού περιοδικού εντύπου, που εκφράζει το Σύλλογο και τα χωριά μας. Τα μέλη τής συντακτικής επιτροπής, τούς αρθρογράφους, τούς μόνιμους και τούς έκτακτους συνεργάτες του.

Στην εκδήλωση αυτή έχουν κληθεί να τιμήσουν με την παρουσία τους εξέχουσες προσωπικότητες τού πνεύματος τής Χίου, οι οποίοι θα μιλήσουν για τον "Αυλόγυρο" και την παρουσία του στην πνευματική ζωή τού νησιού μας.

Πίνακας επιλογής Δελτίου Τύπου

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios