Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Σε τελική φάση η «Αριούσιος» Α.Ε.


Σε τελική φάση μπήκε η υπό σύσταση εταιρεία «Αριούσιος Α.Ε.», η οποία, ως γνωστόν, δραστηριοποιείται στην δημιουργία αμπελώνων στην ευρύτερη περιοχή της Αμανής με κέντρο τα Κουρούνια με στόχο την παραγωγή του γνωστού Κουρουνιώτικου κρασιού, του γνωστού Αριούσιου.

Συγκεκριμένα στα τέλη Ιουνίου υπεγράφη από τα ιδρυτικά μέλη -τα μέλη δηλαδή που έχουν συμβάλει οικονομικά για τη σύσταση της εταιρείας- ή ιδρυτική πράξη και ήδη ο δικηγόρος της εταιρείας προωθεί την υπόθεση για να εγκριθεί το καταστατικό και να δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως. Πιστεύεται ότι σύντομα η εταιρεία θα έχει αποκτήσει νομική υπόσταση.

Την προσπάθεια αυτή, εκτός από τα Κουρούνια έχουν αγκαλιάσει και άλλα χωριά της Αμανής, όπως η Κέραμος, και έχουν εκδηλώσει και άλλα έντονο ενδιαφέρον για να συμμετάσχουν. Στην Κέραμο μάλιστα και στη θέση «Αμπελίτης» έχει δημιουργηθεί ένας νέο αμπελώνας αρκετών στρεμμάτων.

Το ενδιαφέρον αυτό είναι πολύ ενθαρρυντικό, αφού όσο περισσότεροι αμπελώνες φυτευτούν τόσο μεγαλύτερες πιθανότητες έχουμε να πετύχουμε την κατασκευή οινοποιείου-εμφιαλωτηρίου στην Αμανή.

Η προσπάθεια δεν είναι φυσικά εύκολη. Ιδιαίτερα τώρα στη αρχή που ακόμη οι αμπελώνες, δεν έχουν αποδώσει καρπούς για να αποφέρουν κέρδη στην εταιρεία. Κέρδη που θα εξασφάλιζαν τα αναγκαία κεφάλαια για την κάλυψη των αυξημένων αναγκών της. Μάλιστα η διοικούσα επιτροπή, για να καλύψει αυτές τις ανάγκες, προσανατολίζεται μετά την δημοσίευση του καταστατικού στο Φ.Ε.Κ., να προβεί στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου, είτε με την αγορά επιπλέον μετοχών από τους ήδη υπάρχοντες μετόχους, είτε από την εισδοχή νέων μετόχων, για εξοικονομηθούν τα αναγκαία κεφάλαια.

Να σάς μεταφέρουμε εδώ την είδηση, ότι ήδη τα πρώτα κλήματα που φυτεύθηκαν έχουν σταφύλια και η εταιρεία ευελπιστεί ότι φέτος θα βγάλει το πρώτο της κρασί.

Ευχή και ελπίδα όλων μας η εταιρεία αυτή, που τώρα κάνει τα πρώτα της δειλά βήματα να γίνει τρανή και να αποτελέσει τη βάση για την ανάπτυξη όχι μόνο των χωριών μας αλλά ολόκληρης της Αμανής.


Ο αμπελίτης της Κεράμου

Μερική άποψη απο τον νέο αμπελώνα στην θέση "Αμπελίτης" της Κεράμου

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "Αυλόγυρος"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios