Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Φωτογραφίες απο την Θεομηνία στα Αγαλάτου

Δυστυχώς η θεομηνία που έπληξε ολόκληρο το νησί της Χίου την περασμένη εβδομάδα άφησε τα σημάδια της και στην όμορφη παραλία του χωριού μας.

Οι άνεμοι που έπνεαν στην περιοχή με ταχύτητα 14 μποφώρ σε συνδυασμό με τα τεράστια κύματα που δημιουργήθηκαν προξένησαν αρκετές φθορές και υλικές ζημιές. Το μένος και η δύναμη των κυμάτων ήταν τέτοια ώστε ξήλωσε την τσιμεντένια πλατφόρμα και τα σκαλιά μπροστά απο το παραθεριστικό κατάλυμα ("σπιτάκι"). Προξένησε ζημιές στους εξωτερικούς και εσωτερικούς τοίχους του καταλύματος. 'Εσπασαν δύο δένδρα και τα υπόλοιπα ξεριζώθηκαν.

Εμείς οι Κουρουνιώτες όμως δεν το βάζουμε κάτω. Κανείς δεν μπορεί να αντιπαρέλθει στην δύναμη της φύσης και στα ακραία καιρικά φαινόμενα, έχουμε όμως την δικιά μας δύναμη, δύναμη αγάπης για τον τόπο μας, αυτή που μας τροφοδοτεί με το μεράκι της δημιουργίας, της ανιδιοτελούς προσφοράς, είναι η δύναμη που μας δίνει κουράγιο να ξαναφτιάξουμε -ελπίζουμε με την βοήθεια και των αρμόδιων φορέων- την παραλία μας όπως ήταν πρωτύτερα και ακόμα καλύτερη.

Απο την θεομηνία στα Αγαλάτου

(Φωτογραφίες: Ευάγγελος Κ. Σπανός )


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios