Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Ο Νομάρχης στα Κουρούνια


Με την ευκαιρία της εορτής του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου στα Κουρούνια, η υπό ίδρυση εταιρεία "Αριούσιος Α.Ε." κάλεσε το Νομάρχη Χίου κ. Πολύδωρα Λαμπρινούδη, για μια επίσκεψη - ενημέρωση σχετικά με τη δραστηριότητα που αναπτύσσεται στην περιοχή, για τη παραγωγή κρασιού σε επιχειρηματική βάση, με σκοπό την ανάπτυξη της περιοχής.

Είναι γεγονός ότι τα τελευταία χρόνια έχουν φυτευτεί απο τούς κατοίκους, στην ευρύτερη περιοχή, γύρω στις είκοσι πέντε χιλιάδες ρίζες αμπέλου. Ποσότητα που φέρνει αισιόδοξα μηνύματα για το μέλλον, αν υπάρξει σωστή καλλιέργεια και εκμετάλλευση.

Ο κ. Λαμπρινούδης είχε την ευκαιρία να ενημερωθεί από το κ. Δ. Κεφάλα εκπρόσωπο της εταιρείας, αλλά και από τους κατοίκους, για το έργο το οποίο επιτελείται και τη σημαντικότητα του για την περιοχή της Αμανής.

Παρών στη συνάντηση ήταν και ο Δήμαρχος Αμανής κ. Μαλαφής.

Ο κ. Νομάρχης διαπίστωσε ότι πράγματι έχει ξεκινήσει ένα σημαντικό έργο για την ανάπτυξη της περιοχής και υποσχέθηκε ότι, σε συνεργασία με το Δήμο Αμανής, θα ξεκινήσουν οι απαραίτητες ενέργειες προκειμένου να κατασκευασθεί λιμνοδεξαμενή περίπου 25.000 - 30.000 κ.μ. νερού, έργο που ζητήθηκε απο τους ενδιαφερόμενους και θα βοηθήσει σημαντικά την όλη προσπάθεια.

Με αυτό τον τρόπο θα λυθεί ένα απο τα μεγαλύτερα προβλήματα αυτού του εγχειρήματος α;φού η δυνατότητα άρδευσης της περιοχής θεωρείται απαραίτητη για τη σωστή πορεία υλοποίησης σύγχρονων αμπελώνων.

Ο κ. Λαμπρινούδης είχε την ευκαιρία, παρουσία και του Δημάρχου Αμανής, να συναντηθεί με το Τοπικό συμβούλιο Κουρουνίων, καθώς επίσης και με τους προέδρους των συλλόγων, Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Αττικής κ. Σ. Μιχαλάκη και Κουρουνιωτών κ. Γ. Τακτικό, όπου, αφού επισκέφθηκε και ενημερώθηκε για τα προβλήματα του οικισμού των Κουρουνίων, υποσχέθηκε σύντομα να κατασκευασθεί η παράκαμψη του οικισμού του Φθανάδου, καθώς επίσης και η κατασκευή προστατευτικού τοιχίου στο δρόμο του Κάτω Χωριού.


Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "η Αμανή"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios