Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Ανακαίνιση Δημοτικού σχολείου Κουρουνίων

Όσοι παρακολουθείται τον "Αυλόγυρο", γνωρίζετε, βέβαια, πως με πρωτοβουλία των πολιτιστικών συλλόγων των Κουρουνίων και της δικής της Εκκλησιαστικής Επιτροπής τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου, και με συντονιστή το Διασυλλογικό Όργανο, γίνεται ριζική ανακαίνιση του δημοτικού σχολείου Κουρουνίων.

Η ανακαίνιση αυτή είναι ενταγμένη στη γενικότερη προσπάθεια που καταβάλλεται από τους συλλογικούς φορείς για τη συντήρηση και ανάδειξη των ιστορικών κτιρίων των Κουρουνίων και την αξιοποίησή τους για πολλαπλές κοινωνικές δραστηριότητες.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με απόφαση που πήραν μετά από ψηφοφορία οι επιμέρους φορείς που απαρτίζουν το Διασυλλογικό Όργανο, στη μια από τις δύο αίθουσες θα μεταστεγαστεί το υπάρχον Εκκλησιαστικό Μουσείο, η δε άλλη θα παραχωρηθεί στον Φιλοπρόοδο Όμιλο Κουρουνίων Χίου για τις ανάγκες του και για εκδηλώσεις κοινωνικού περιεχομένου.

Στο πλαίσιο των εργασιών ανακαίνισης του δημοτικού σχολείου Κουρουνίων είναι ενταγμένη και η κατασκευή νέων τουαλετών στον βόρειο προαύλιο χώρο τού σχολείου. Το έργο αυτό είναι σχεδόν έτοιμο.

Το κόστος για την ανακαίνιση αυτή είναι πολύ μεγάλο για τα περιορισμένα οικονομικά των συλλόγων. Και γίνεται ακόμη μεγαλύτερο γιατί τελικά θα πρέπει να αλλαχθεί η υπάρχουσα σκεπή ( Το ύψος της επιπλέον δαπάνης αγγίζει περίπου τα είκοσι χιλιάδες (20.000 €).

Η ανταπόκριση των μελών και των φίλων των συλλογών είναι πράγματι συγκινητική. Δυστυχώς, όμως, δεν είναι αρκετή για να ολοκληρωθεί αυτό το έργο. Απαιτείται να συγκεντρωθεί ένα αξιοσέβαστο ποσό ακόμη. Για την ανεύρεση αυτού του ποσού το Διασυλλογικό όργανο πόρων προσανατολίζεται να εκδώσει στο μέλλον λαχειοφόρο αγορά, τα έσοδα τής οποίας θα διατεθούν εξ ολοκλήρου για το σκοπό αυτό.

Είμαστε βέβαιοι πως για μια ακόμη φορά οι συγχωριανοί μας θα ανταποκριθούν στο κάλεσμα τών διοικήσεων τών συλλόγων τους και θα στηρίξουν με όλες τους τις δυνάμεις την επιτυχία τής λαχειοφόρου αγοράς για να ολοκληρωθεί σύντομα αυτό το έργο.

Φωτογραφία Πέτρος Ι. Μοσχούρης

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "Αυλόγυρος"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios