Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Αριούσιος εφραίνει καρδίαν ανθρώπου


το αίτημα αυτό βρίσκεται σε καλό δρόμο.

Χαιρετισμό, εξ' άλλου, απηύθυνε και ο αντιπρόεδρος της εταιρείας κ. Δημήτρης Τσιαδής (η δεύτερη ψυχή τής εταιρείας), ο οποίος κάλεσε όλους τους κατοίκους της Αμανής να στηρίξουν το εγχείρημα αυτό γιατί αποτελεί την μοναδική, ίσως, ελπίδα για την επιβίωση της περιοχής.

Τέλος ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας κ. Νίκος Πιτσιλός, αφού χαιρέτησε με τη σειρά του τους προσκεκλημένους αναφέρθηκε εν συντομία στην οικονομική προοπτική της εταιρείας.

Το άνοιγμα της πρώτης φιάλης με τον Αριούσιου οίνου από τον πρόεδρο της εταιρείας, καλύφθηκε από τα παρατεταμένα χειροκροτήματα των παρευρισκομένων.

Εντύπωση προκάλεσε η καλαίσθητη εξωτερική εμφάνιση και η διακόσμηση του μπουκαλιού. Στοιχείο απαραίτητο για να επιβληθεί στην άκρως ανταγωνιστική σύγχρονη αγορά. Στη μια όψη υπάρχει το σήμα της εταιρείας και από κάτω μια φωτογραφία με Αμανίτες εργάτες της γης να απολαμβάνουν τα δώρα του Διονύσου. Στην πίσω όψη υπάρχουν σημαντικά ιστορικά στοιχεία για τον Αριούσιο οίνο κατά την αρχαιότητα.

Τα ποτήρια γέμισαν και ξαναγέμισαν και τα σχόλια από τους…δοκιμαστές ήταν άκρως εγκωμιαστικά.

Φαίνεται πως σιγά αλλά σταθερά ο Αριούσιος οίνος παίρνει τη θέση που του αρμόζει ανάμεσα στα κορυφαία κρασιά της Ελλάδας και γιατί όχι και της Ευρώπης.

Δίκαια μπορούν να υπερηφανεύονται όσοι πίστεψαν στο όραμα τής αναβίωσης τής οινοπαραγωγής στην Αμανή και έδωσαν και την ψυχή τους για να πάρει σάρκα και οστά το όραμα αυτό.


Ρεπορτάζ-κείμενο: Πέτρος Ι. Μοσχούρης

Αριούσιος οίνος

Φωτογραφία: Αριούσιος Α.Ε.

Πίνακας επιλογής Ειδήσεων

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios