Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Ριζική ανακαίνιση στις εγκαταστάσεις στα Γαλάτου


Ο βαρύς χειμώνας που περάσαμε δημιούργησε μεγάλες ζημιές στον τόπο μας. Μια περιοχή που επλήγη περισσότερο είναι η παραλία στα Γαλάτου. Βαθιές πληγές υπέστη τόσο η ίδια η παραλία, όσο και οι εγκαταστάσεις που είχε φτιάξει εκεί ο Φιλοπρόοδος Όμιλος Κουρουνίων Χίου.

Με πρωτοβουλία τής διοίκησης τού Ομίλου έγιναν σημαντικά έργα για την απόκατάσταση τών ζημιών έτσι ώστε ο χώρος να πάρει την ίδια και καλύτερη μορφή μ' αυτήν που είχε πριν από τις καταστροφές.

Συγκεκριμένα τοποθετήθηκαν νέα καλαίσθητα πορτοπαράθυρα στο σπιτάκι, κατασκευάστηκε τοιχίο στην πλευρά τής θάλασσας, τσιμεντοστρώθηκε ο χώρος εστίασης μπροστά στο σπιτάκι, τοποθετήθηκε διπλή ντουζιέρα και κατασκευάστηκε μικρή ψησταριά για τις γαστρονομικές ανάγκες τών λουομένων.

Τα έργα έχουν ήδη ολοκληρωθεί και περιμένουν τούς καλοκαιρινούς επισκέπτες για να τα χρησιμοποιήσουν.

Όσο για την παραλία οι πληροφορίες μας αναφέρουν πως σε λίγες μέρες θα γίνει με μηχανικά μέσα ο καθαρισμός της.

Τα έργα αυτά, όπως είπαμε έγιναν με πρωτοβουλία και χρηματοδότηση τής διοίκησης τού Φιλοπρόοδου Ομίλου Κουρουνίων Χίου και τούς αξίζουν πολλά συγχαρητήρια για την πρωτοβουλία τους αυτή. Οι εγκαταστάσεις αυτές ανήκουν σε όλους μας. Έγιναν από τον οβολό που η καθεμία και ο καθένας μας προσέφερε στο Σύλλογο, ο οποίος με τη σειρά τα αξιοποίησε, ως όφειλε, σε έργα κοινής ωφελείας. Ας τα χρησιμοποιήσουμε, ας τα χαρούμε αλλά και ας τα προστατέψουμε όπως θα προστατεύαμε το σπίτι μας. Γιατί καθετί που ανήκει στη μεγάλη Κουρουνιώτικη και Εγρηγοριανή οικογένεια είναι κομμάτι τού δικού μας σπιτιού.

τα Αγαλάτου μετά τα έργα
Μερική άποψη απο τα έργα που έγιναν στα Αγαλάτου

Μερική άποψη απο τα έργα που έγιναν στα Αγαλάτου

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "Αυλόγυρος"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios