Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Τρύγος στο χωριό του κρασιού

Εποχή του τρύγου σε όλη την Ελλάδα και τα Κουρούνια δεν θα μπορούσαν να λείπουν απο αυτή την γιορτή.

Το φημισμένο Κουρουνιώτικο κρασί εξακολουθεί και παρασκευάζεται με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο εδώ και αιώνες. Απλά κάποια μέσα παραγωγής όπως τα παραδοσιακά πατητήρια που κάποτε αφθονούσαν στα Κουρούνια (σχεδόν κάθε οικογένεια είχε το δικό της πατητήρι), σήμερα έχουν αντικατασταθεί απο πιό σύγχρονα μηχανήματα.

Τα σταφύλια απλώνονται και λιάζονται για περίπου 10-15 ημέρες, ανάλογα με την ποικιλία.

Μετά το "λιάσιμο" πάνε στο πατητήρι για την παραγωγή του μούστου.






(Φωτογραφίες: Nίκος Πιτσιλός)


 Σχετικοί με το θέμα σύνδεσμοι...


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios