Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Αγροτικό Ιατρείο Κουρουνίων 1

Αδιαφορία; Ασυννενοησία; ή...  Κάποιος, επιτέλους, πρέπει να δώσει εξηγήσεις


Για μια ακόμη φορά ήρθε στο προσκήνιο το θέμα του Αγροτικού Ιατρείου Κουρουνίων, στο Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Αμανής.

Το θέμα επανέφερε ο Δ.Σ. Σταμάτης Γεντής, μεταφέροντας για μια ακόμη φορά την απορία αλλά και συνάμα την αγανάκτηση των δημοτών που άπτονται του αγροτικού ιατρείου για την μη λειτουργία ενός έργου που έχει τελειώσει από το Φεβρουάριο.

Με το ίδιο θέμα ασχολήθηκε και η "ΑΜΑΝΗ" ζητώντας πολλές φορές δημόσια να δοθεί μια εξήγηση γιατί δεν τίθεται σε λειτουργία το εν λόγω κτήριο, απευθυνόμενη μάλιστα προς όλους τους αρμόδιους.

Για πολλοστή φορά, όμως, ο Δήμος Αμανής απαξιεί να κάνει οποιαδήποτε ενημέρωση στους ενδιαφερόμενους δημότες του!!!!

Από τη συζήτηση που ακολούθησε και με την τοποθέτηση του κ. Γεντή αφήνεται να εννοηθεί ότι υπάρχουν υπόνοιες για μη τήρηση της μελέτης.

Στην τοποθέτηση του ο Δήμαρχος Αμανής κ. Μαλαφής δεν αποκλείει κάτι τέτοιο, αφού δήλωσε ότι αν αυτό συμβαίνει δε θα παραληφθεί το έργο και κατονόμασε υπεύθυνο του έργου το μηχανικό της ΤΥΔΚ κ. Τσιπουρλή.

Ως παράδειγμα, μάλιστα, ανέφερε τη μη παραλαβή ακόμη του έργου της κατασκευής των τεχνικών στους αγροτικούς δρόμους του Δήμου, που έγιναν πριν πέντε χρόνια!!!

Τούτο σημαίνει πολύ απλά ότι ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή ο Δήμος, δεν έχει ιδέα για το αν τηρήθηκε ή όχι η μελέτη.

Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι ο Δήμος τα έργα υποδομής που σχεδιάζει για την περιοχή του, τα αφήνει στην τύχη του κάθε υπεύθυνου μηχανικού της ΤΥΔΚ χωρίς να γνωρίζει αν εκτελείται σωστά το έργο του οποίου είναι ιδιοκτήτης και πληρώνει από τον προϋπολογισμό του.

Τούτο σημαίνει πολύ απλά ότι ο ιδιοκτήτης του έργου, δηλαδή ο Δήμος, δεν έχει ιδέα για το αν τηρήθηκε ή όχι η μελέτη.

Το πιο σοβαρό όμως είναι ότι ο Δήμος τα έργα υποδομής που σχεδιάζει για την περιοχή του, τα αφήνει στην τύχη του κάθε υπεύθυνου μηχανικού της ΤΥΔΚ χωρίς να γνωρίζει αν εκτελείται σωστά το έργο του οποίου είναι ιδιοκτήτης και πληρώνει από τον προϋπολογισμό του.

Αλήθεια πόσο εύκολο είναι να διορθώσεις το εκ των υστέρων λάθος και ποιος πληρώνει (οικονομικά) το λάθος αυτό;

Αυτά που ακούσθηκαν μέσα στο Δημοτικό Συμβούλιο δημιουργούν μια σειρά από εύλογες απορίες ως προς το ποιος παρακολουθούσε το έργο από την πλευρά του Δήμου;

Η Δημαρχιακή επιτροπή γνωρίζει τίποτα για το συγκεκριμένο έργο;

Ποιος υπέγραφε τους λογαριασμούς για την πληρωμή του εργολάβου από την πλευρά του Δήμου;

Από την άλλη πλευρά η ΤΥΔΚ και συγκεκριμένα ο υπεύθυνος μηχανικός του έργου κ. Τσιπουρλής δηλώνει, σε τηλεφωνική επαφή που είχε με την Αμανή, ότι είναι απορίας άξιον πως δεν έχει χρησιμοποιηθεί ακόμη το κτήριο, αφού είναι έτοιμο προς χρήση.

Η παραλαβή του έργου δεν έχει γίνει ακόμα αλλά αυτό δεν εμποδίζει τη χρήση του, αυτό άλλωστε είναι κάτι που συμβαίνει με όλα σχεδόν τα δημόσια έργα.

Σε ερώτηση αν υπάρχει κάποιο πρόβλημα με το κτήριο έδειξε έκπληκτος και μας δήλωσε ότι δεν υπήρξε καμία απολύτως ενόχληση από το Δήμο Αμανής, ούτε υπάρχει κάποιο σχετικό έγγραφο του Δήμου, που να δηλώνει κάτι τέτοιο.

Τέλος εξέφρασε την απορία του γιατί δεν χρησιμοποιείται το κτήριο.

Το όλο θέμα μας δίνει να καταλάβουμε ότι δεν υπάρχει καμία επικοινωνία και συνεργασία μεταξύ δήμου και ΤΥΔΚ, δηλαδή μεταξύ ιδιοκτήτη και υπεύθυνου μηχανικού!!

Αποτέλεσμα τούτου είναι ένα κτήριο που στοίχισε περίπου 70 εκατ. δρχ. να στοιχειώνει και εννέα μήνες μετά την κατασκευή του δεν επιτελεί το σκοπό για τον οποίο κατασκευάσθηκε.

Eυθύνες υπάρχουν και στη μειοψηφία η οποία μέχρι σήμερα μας δίνει την εντύπωση ότι απλά παρακολουθεί το θέμα χωρίς να κάνει τις απαιτούμενες ενέργειες, δηλαδή να ασκήσει το δικαίωμα του ελέγχου και να δώσει εκείνη την ενημέρωση προς τους δημότες γιατί μένει σε αχρηστία το κτήριο.

Κάποιος επιτέλους πρέπει να δώσει εξηγήσεις για να διαλευκανθούν οι τυχόν παρεξηγήσεις που μπορεί να έχουν δημιουργηθεί ή να αποδοθούν ευθύνες εκεί και όπου υπάρχουν.

Ίδωμεν......

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "η Αμανή"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios