Ειδήσεις-Ενημέρωση-Γεγονότα

Ενδιαφέροντα απο την Αμανή


Πυροσβεστικό κλιμάκιο στην Αμανή

Ένα πάγιο αίτημα του Δήμου Αμανής αλλά και των κατοίκων της περιοχής, φαίνεται πως θα βρεί το δρόμο της ικανοποίησής του, με την υπόσχεση του υφυπουργού Δημόσιας Τάξης Π. Τσερτικίδη, για ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στην Αμανή.

Τήν υπόσχεση αυτή έδωσε ο κ. Τσερτικίδης σε σύσκεψη που είχε με φορείς του νησιού, στην πρόσφατη επίσκεψή του στη Χίο και δεσμεύθηκε στην έκδοση Προεδρικού διατάγματος για την ίδρυση πυροσβεστικού κλιμακίου στην Βορειοδυτική Χίο.

Η ανάγκη της ύπαρξης πυροπροστασίας στην περιοχή έχει τονισθεί πολλές φορές, αφού η περιοχή της Αμανής έχει πληρώσει με βαρύ τίμημα τις πυρκαγιές.

Οι λιγοστοί και σε μεγάλη ηλικία μόνιμοι κάτοικοί της, η πυκνή βλάστηση, αλλά και το απομακρυσμένο της περιοχής, με αποτέλεσμα την πολύωρη καθυστέρηση στην επέμβαση, η φύλαξη μιας περιοχής που έχει χαρακτηρισθεί Natura, είναι μερικές από τις αιτίες που κάνουν επιτακτική την ανάγκη της ίδρυσης Πυροσβεστικού κλιμακίου.

Για τη μαστίχα στη Βολισσό

Κάθε Τρίτη στις 8.30 το βράδυ στο καφέ "Η Αμβροσία" της Ευγ. Βλυσίδου, ο φαρμακοποιός της Αμανής Δημήτρης Κοκκινάκης μιλά και ενημερώνει τους επισκέπτες του τόπου μας, Έλληνες και κυρίως ξένους, για τη μαστίχα.

Τα θέματα αφορούν: τη μυθολογία και τη μαστίχα, την ιστορία της μαστίχας και το εμπόριό της, το Χριστόφορο Κολόμβο και τη μαστίχα, τις φαρμακευτικές της ιδιότητες και άλλες χρήσεις και τέλος την παρουσίαση προϊόντων απο μαστίχα.

Η είσοδος είναι ελεύθερη για όλους και αξίζει να παρακολουθήσετε το Δημήτρη Κοκκινάκη να μιλάει για τη μαστίχα, θα μάθετε πραγματικά πολλά και ενδιαφέροντα για το "λευκό χρυσό" του νησιού μας.

Νέος Δημοτικός σύμβουλος ο Γιώργος Σιάρμπας

Τή θέση της πρόσφατα θανούσης δημοτικού συμβούλου Ευαγγελίας Σκυριώτη-Στεβή, κλείθηκε να αναλάβει ο πρώτος επιλαχών του συνδυασμού του Γιάννη Μαλαφή, Γιώργος Σιάρμπας.

Ο Γ. Σιάρμπας υπήρξε δημοτικός σύμβουλος και την περασμένη τετραετία με το συνδυασμό του Ν. Στεφάνου "Αμανή Δημιουργία", ενώ για κάποιο χρονικό διάστημα, εκτελούσε χρέη προέδρου του Δημοτικού Συμβουλίου, αντικαθιστώντας, την Ευαγγελία Σκυριώτη στα καθήκοντά της.

Πηγή ενημέρωσης: εφημερίδα "η Αμανή"

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios