Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις-ΔραστηριότητεςΓενική Συνέλευση της 14/3/04

Την Κυριακή 14 Μαρτίου 2004, στις 11 το πρωί, έγινε στα γραφεία του Συλλόγου, Πειραιώς 43 στο τέταρτο όροφο, η ετήσια τακτική Γ.Σ. των μελών του.

Την ίδια μέρα στον ιερό ναό των Αγίων Αναργύρων στην πλατεία Κουμουνδούρου, ο Σύλλογος πραγματοποίησε επιμνημόσυνο δέηση για την ανάπαυση των ψυχών των Κουρουνιωτών και Εγρηγοριανών που έφυγαν από κοντά μας.

Στη συνέχεια τα μέλη του Συλλόγου συγκεντρώθηκαν στην αίθουσα όπου έγινε διαπίστωση απαρτίας και εκλογή προεδρείου Γ.Σ. Ομόφωνα εξελέγη πρόεδρος ο κ. Ιωάννης Ζαννής και γραμματέας η κα. Πόπη Κατσαρού.

Ο πρόεδρος της Γ.Σ., αφού καλωσόρισε τα μέλη του συλλόγου κάλεσε τον πρόεδρο του Δ.Σ. κ. Στέλιο Μιχαλάκη να κάνει τον απολογισμό πεπραγμένων του συμβουλίου του.

Στην ομιλία του ο πρόεδρος του Συλλόγου είπε:

Κυρίες και κύριοι αγαπητά μέλη του Συλλόγου, Εκ μέρους του Διοικητικού Συμβουλίου σας καλωσορίζω στις εργασίες τις Γενικής Συνέλευσης του Συλλόγου μας.

Η σημερινή συγκέντρωση κλείνει, ελπίζουμε οριστικά, μια χρονική περίοδο στην οποία η μεγάλη Κουρουνιώτικη και Εγρηγοριανή οικογένεια θρήνησε την απώλεια πολλών και διακεκριμένων μελών της, μερικά από τα οποία μάλιστα στην πλέον δημιουργική περίοδο της ζωής τους. Τραγικότερη απ' όλες, η απώλεια του μέλους του Δ.Σ. του συλλόγου μας, πρώην προέδρου του και ταμία της Ομοσπονδίας Χιακών Σω-ματείων Απικής αείμνηστου Ισίδωρου Βορριά. Αλλά το ίδιο τραγική και η απώλεια της Αργυράς Κοτσάτου, του Κώστα Καρούση και του αδελφού μου Γιάννη Μιχαλάκη, καθώς και του Γιάννη Γεωργίου Σιταρά στα Κουρούνια, και του Μανώλη Ε. Καρούση στη μακρινή Αυστραλία.

Σ' αυτό το διάστημα εκτός απ' αυτούς που προανέφερα έφυγαν από κοντά μας και οι: Μιχάλης Μιχαλάκης, Κατερίνα Γεντή, Παναγιώτης  Λιάπης, Θανάσης Ι. Μίχαλος, Άννα Ε. Σπανού, Νικόλαος

Χριστοφάκης, Ελένη Ι. Ζαννή, Γρηγόρης Κ. Σπανός, Μιχάλης Σίμος, Μόδεστος Γ. Τακτικός και το χορό εκείνων που έφυγαν έκλεισε πριν λίγες μέρες ο Λαμπρινός Σταματινός στο μακρινό Καναδά.

Το τραγικό αυτό γεγονός, της απώλειας δηλαδή τόσων συγχωριανών μας, μας οδήγησε στην απόφαση με την ευκαιρία της Γενικής Συνέλευσης να πραγματοποιήσουμε ως σύλλογος ένα μνημόσυνο για την ανάπαυση των ψυχών των προσφιλών μας προσώπων που χάθηκαν.

Έτσι η σημερινή συνέλευση γίνεται κάτω από το βάρος του πέπλου του πένθους που καλύπτει τα περισσότερα σπίτια των Κουρουνιωτών και των Εγρηγοριανών. Η ζωή, όμως, συνεχίζεται και οφείλουμε και στη μνήμη εκείνων που χάθηκαν, να ασχοληθούμε με τα συλλογικά θέματα.

Στο χρόνο που πέρασε ο Σύλλογός μας πραγματοποίησε διάφορες πολιτιστικές εκδηλώσεις και δραστηριοποιήθηκε στον τομέα της προβολής των προβλημάτων των χωριών μας στους τοπικούς και τους πολιτειακούς φορείς.

Συγκεκριμένα, έγινε, όπως κάθε χρόνο, την Κυριακή 1 Ιουνίου 2003, το πανηγύρι της άνοιξης στις κατασκηνώσεις του Δήμου Αθηναίων στον Άγιο Ανδρέα της Απικής.

Αντί για την αρτοκλασία για την εορτή της Μεταμορφώσεως του Σωτήρος, έγινε την Κυριακή 8 Αυγούστου συνεκκλησιασμός των μελών μας και επιμνημόσυνη δέηση στη μνήμη του αδικοχαμένου Ισίδωρου Βορριά στην γνωστή εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους στην Καστέλα.

Την Κυριακή 5 Οκτωβρίου 2003, έγινε, στην εκκλησία των Αγίων Αναργύρων, εδώ δίπλα συνεκκλησιασμός των μελών μας και αρτοκλασία, για να τιμήσουμε τη μνήμη του πολιούχου των Κουρουνίων Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Στον τομέα των δημοσίων σχέσεων αντιπροσωπεία του Συλλόγου με επικεφαλής το πρόεδρο του, τίμησε τις εορτές του Αγίου Ιωάννου  στα  Κουρούνια στις 8 Μαίου και στις 26 Σεπτεμβρίου στα


© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios