Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις-ΔραστηριότητεςΓενική Συνέλευση της 14/3/04

Κουρούνια. Στο πλαίσιο αυτής της επίσκεψης τα μέλη του συλλόγου είχαν την ευκαιρία να συναντηθούν με τους τοπικούς παράγοντες του Δημοτικού Διαμερίσματος, του Δήμου και της Νομαρχίας και να ανταλλάξουν απόψεις και σκέψεις για τα προβλήματα των χωριών μας και την μεθόδευση της επίλυσης τους.

Στον τομέα των πολιτιστικών δραστηριοτήτων να σημειώσουμε ότι συνεχίζεται η αθλητική-ποδοσφαιρική συνάντηση των νέων μας και όσων νιώθουν νέοι κάθε Σάββατο.

Το χορευτικό τμήμα του Συλλόγου μας, εξ άλλου, συμμετείχε στις εκδηλώσεις που διοργάνωσε την Κυριακή 13 Απριλίου 2003 η Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Απικής για την απελευθέρωση του νησιού μας.

Κορυφαία πολιτιστική δραστηριότητα για την περίοδο αυτή η εκδήλωση που οργανώθηκε για την προβολή της έκδοσης της εφημερίδας μας με τίτλο «έξι χρόνια Αυλόγυρος» και η βράβευση των συντελεστών της έκδοσης της, την Κυριακή 30 Νοεμβρίου 2003 στην αίθουσα εκδηλώσεων του συλλόγου των εργαζομένων στην Τράπεζα της Ελλάδας.

Στις πολιτιστικές δραστηριότητες καταγράφουμε ακόμη την έκδοση του ημερολογίου του 2004 που είναι αφιερωμένο στα κουρεία και τους κουρείς των χωριών μας.

Τέλος την Κυριακή 11 Ιανουαρίου πραγματοποιήσαμε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάΏκη γιορτή στο ξενοδοχείο Κοράλ στην Παραλιακή Λεωφόρο, στην οποία τιμήσαμε, όπως έχει καθιερωθεί τα τελευταία χρόνια, τα παιδιά των συγχωριανών μας που πέτυχαν να εισαχθούν στα ανώτατα και ανώτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας.

Στον τομέα των δημοσίων σχέσεων ο Σύλλογός μας, όπως όλοι γνωρίζεται κατέχει ζηλευτή θέση ανάμεσα στους χιώτικους συλλόγους της Απικής. Αυτή τη θέση προσπαθούμε να διατηρήσουμε  και  να  τη  βελτιώσουμε προς  το  καλύτερο  με  τη

συμμετοχή τόσο τη δική μου, ως προέδρου του Συλλόγου, όσο καιτου εφόρου δημοσίων σχέσεων και των άλλων μελών του Δ.Σ. σε δραστηριότητες και εκδηλώσεις άλλων συλλόγων και φυσικά της Ομοσπονδίας. Να σημειώσουμε δε ότι συνεχίζουμε, μια μακρά παράδοση στην Ομοσπονδία που ξεκίνησε με την εκλογή του πρώην προέδρου του Συλλόγου κ. Γιάννη Κυριακάκη, που τον ακολούθησε το τότε μέλος του Δ.Σ. και νυν μέλος της συντακτικής επιτροπής του "Αυλόγυρου" κ. Γιώργος Κεφάλας, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών αντιπρόεδρος της, τον διαδέχθηκε ο αδικοχαμένος Ισίδωρος Βορριάς, ο οποίος διετέλεσε επί σειρά ετών ταμίας της, και η παράδοση αυτή συνεχίζεται σήμερα με τη δική μου εκλογή στο Δ.Σ. της Ομοσπονδίας.

Κατά την περίοδο αυτή επιδιώξαμε και πετύχαμε να συναντηθούμε με τη Βουλευτή Χίου και τότε Υφυπουργό Υγείας κα Ελπίδα Τσουρή στην οποία εκθέσαμε τα προβλήματα των χωριών μας και ιδιαίτερα για το πρόβλημα του δρόμου του Κάτω Χωριού στα Κουρούνια και της ζητήσαμε να βοηθήσει στην επίλυση τους.

Παρόμοια συνάντηση έγινε πρόσφατα στην Αθήνα με το Δήμαρχο της Αμανής κ. Γιάννη Μαλαφή. Η συνάντηση αυτή έγινε μετά την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να διατεθεί το ποσόν των 25 εκατομμυρίων από τα κονδύλια του ΕΠΤΑ για το δρόμο του Κάτω Χωριού. Στη συνάντηση αυτή πήραμε για μια ακόμη φορά την υπόσχεση από το Δήμαρχο πως μέχρι το τέλος της θητείας του παρόντος συμβουλίου θα έχει ολοκληρωθεί αυτό το έργο.

Ο Σύλλογός μας στον τομέα της κοινωνικής προσφοράς με διακριτικότητα και αδελφική ευαισθησία ενισχύει στα μέτρα των δυνατοτήτων του εμπερίστατους συγχωριανούς μας.

Τέλος ομόφωνα το συμβούλιο μας αποφάσισε να ανακαινίσει την αίθουσα του Συλλόγου. Απόφαση που υλοποίησε ο έφορος νεολαίας του Συλλόγου μας κ. Γιάννης Μιχαλάκης, κάνοντας, μάλιστα, προσφορά τόσο την εργασία του, όσο και τα υλικά που χρειάστηκαν.  Και  απ'  αυτή  τη  θέση  θέλω  να  του  εκφράσω  τις

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios