Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις-ΔραστηριότητεςΓενική Συνέλευση της 6/3/2005

του Συλλόγου μας, την κα Μαρία Τακτικού, που στη διάρκεια και της δεύτερης θητείας της, παρά τις αυξημένες οικογενειακές της υποχρεώσεις (μητέρα ενός μικρού παιδιού και έμεινε έγκυος και γέννησε ένα ακόμη μωρό) όχι μόνο δεν παρέλειψε τις γραμματειακές της υποχρεώσεις, που θα 'ταν απόλυτα φυσιολογικό, αλλά αντίθετα η γραμματεία μας είναι υπόδειγμα για κάθε ανάλογο Σύλλογο. Την ευχαριστούμε.

Θέλω επίσης να ευχαριστήσω τα μέλη τής συντακτικής επιτροπής τού "Αυλόγυρου", που αποτελείται από τους : Γιάννη Ζαννή, Ισίδωρο Κατσαρό, Γιώργο Κεφάλα και Πέτρο Μοσχούρη, καθώς και τούς μόνιμους και περιοδικούς αρθρογράφους και την κα Φωφώ Μαυρουκάκη, που έχει αναλάβει τη διόρθωση τών δοκιμίων.

Είναι ευτύχημα για το Σύλλογό μας που διαθέτουμε αυτό το έντυπο όργανο. Είναι ο καθρέπτης μας προς τα έξω, είναι η συνεχής προβολή μας και μπορώ να σάς διαβεβαιώσω πως πολλοί μάς ζηλεύουν, με την καλή έννοια, για αυτή μας την επιτυχία.

Στη συνέχεια αναφερόμενος στις δραστηριότητες τού Συλλόγου τον χρόνο που πέρασε είπε:

"Στο πλαίσιο τού τακτικού απολογισμού τών πεπραγμένων τού απερχομένου Δ.Σ. θα προσπαθήσω να αναφερθώ επιγραμματικά στις εκδηλώσεις τού Συλλόγου τον προηγούμενο χρόνο.

Για τον τελευταίο χρόνο τής θητείας μας, λοιπόν, πραγματοποιήσαμε τις παρακάτω εκδηλώσεις:

  1. Το Μάϊο, στις φιλόξενες εγκαταστάσεις τών κατασκηνώσεων τού Δήμου Αθηναίων, στον Άγιο Ανδρέα, έγινε το καθιερωμένο πανηγύρι τής άνοιξης, με την ευκαιρία τής γιορτής τού προστάτη Αγίου μας, τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου.
  2. Τον Ιούνιο προγραμματίσαμε προσκυνηματική εκδρομή στην Τήνο, η οποία τελικά δεν έγινε λόγω μη υπάρξεως συμμετοχών.
  1. Στις 7 Αυγούστου, έγινε στον Άγιο Χαράλαμπο στην Καστέλα, έγινε η καθιερωμένη γιορτή, για να τιμηθεί το πανηγύρι τής Μεταμορφώσεως τού Σωτήρος στον Εγρηγόρο.
  2. Στις 10 Οκτωβρίου στην εκκλησία τών Αγίων Αναργύρων και στη συνέχεια στην αίθουσα τού Συλλόγου, έγινε η αντίστοιχη γιορτή για να τιμηθεί το πανηγύρι τού Αγίου Ιωάννου τού Θεολόγου στις 26 Σεπτεμβρίου.
  3. Εμπλουτίσαμε την βιβλιοθήκη τού Συλλόγου με εκδόσεις που αφορούν στη Χίο. Τα βιβλία αυτά αγοράστηκαν με τη φροντίδα τριμελούς επιτροπής αποτελουμένης από το μέλος του Δ.Σ. κ. Δημήτρη Γεντή, από τον κ. Γιάννη Ζαννή και από τον φίλο του Συλλόγου μας δάσκαλο κ. Δημήτρη Σκάμαλο από τη Χίο και με χρήματα που εισπράξαμε από την διάθεση ορισμένου αριθμού λευκωμάτων στη Νομαρχία τής Χίου.
  4. Τον Νοέμβριο έγινε συγκέντρωση τής νεολαίας τού Συλλόγου μας στην καφετέρια τής συγχωριανής μας Μαίρης Βορριά στο Μικρολίμανο. Ήταν μια συγκέντρωση που σκοπό είχε να ενισχύσει τούς φιλικούς δεσμούς ανάμεσα στους νέους μας, σε ένα νεανικό χώρο.
  5. Εκδώσαμε το ημερολόγιο του 2005, όπως πάντα, από κοινού με τούς άλλους συλλόγους, με θέματα από τη φύση τών χωριών μας. Οι φωτογραφίες που το κοσμούν είναι από το αρχείο του συγχωριανού μας κ. Τάσου Χριστοφή και από αυτό του νέου συγχωριανού μας κ. Νίκου Πιτσιλού.
  6. Φέτος για πρώτη χρονιά, καθιερώσαμε ξεχωριστή παιδική γιορτή από την πρωτοχρονιάτικη πίτα. Έτσι τη δεύτερη μέρα τών Χριστουγέννων, εδώ στην αίθουσα μας, ο Σύλλογος, μαζί με τα δώρα που πρόσφερε στα παιδιά, τούς χάρισε μια παράσταση καραγκιόζη με τον γνωστό και καταξιωμένο καραγκιοζοπαίκτη Μάνθο Αθηναίο.
Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios