Σύλλογος Κουρουνιωτών - Εγρηγοριανών Χίου

Ειδήσεις-ΔραστηριότητεςΓενική Συνέλευση της 6/3/2005

  1. Στις 9 Ιανουαρίου τού 2005 έγινε η πρωτοχρονιάτικη γιορτή τού Συλλόγου στο γνωστό ξενοδοχείο CORAL στο Παλαιό Φάληρο. Στη γιορτή αυτή, όπως γνωρίζετε οι περισσότεροι, εκτός από το κόψιμο τής πίτας, γίνεται, μετά από ομόφωνη απόφαση τού Δ.Σ., βράβευση τών νέων μας που πέτυχαν στις εισαγωγικές εξετάσεις να εισαχθούν στα Ανώτερα και Ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα.
  2. Τέλος στις 29 Ιανουαρίου πραγματοποιήσαμε τον ετήσιο χορό τού Συλλόγου, με Χιώτικη ορχήστρα, στην πολυτελή αίθουσα "Αρίων", στο Περιστέρι.
  3. Να σημειώσουμε, επίσης, τις παραστάσεις του χορευτικού μας συγκροτήματος στον ετήσιο χορό τής Ομοσπονδίας Χιακών Σωματείων και στο πανηγύρι τού χωριού μας στις 26 Σεπτεμβρίου στα Κουρούνια.

Να αναφέρουμε ακόμη την αγαστή συνεργασία που διατηρήσαμε και σ' αυτή την περίοδο με τους ομολόγους Συλλόγους της Χίου και της Αμερικής".

Στη συνέχεια καταθέτοντας γενικότερες σκέψεις για το μέλλον τού Συλλόγου είπε:

"Έγιναν όσα θέλαμε να γίνουν; Πετύχαμε όλους τούς αρχικούς μας στόχους; Ασφαλώς και δεν έγιναν. Ασφαλώς και υπάρχουν περιθώρια βελτίωσης. Αλλά -και χωρίς να απεμπολούμε καμιά από τις ευθύνες που μας αναλογούν- οφείλουμε να επισημάνουμε την μικρή συμμετοχή τών μελών μας στις εκδηλώσεις που πραγματοποιεί ο Σύλλογος. Γεγονός που αποκαρδιώνει τους διοργανωτές. Η αθρόα συμμετοχή είναι εκείνη που δίνει φτερά στη διάθεσή τους. Δύναμη και κουράγιο στα μέλη ενός συμβουλίου για να συνεχίσουν και να οργανώνουν κάθε φορά και πιο σημαντικές και πιο πετυχημένες εκδηλώσεις. Κι αν κάποια από τις εκδηλώσεις μας δεν ήταν επιτυχής, κι αν κάπου διαφωνήσατε με τις επιλογές μας, η αποχή δεν είναι ο καλύτερος και αποδοτικότερος τρόπος για να εκδηλώσετε τη δυσφορία σας. Η επισήμανση τού λάθους, ο καλοπροαίρετος  διάλογος  και  η  ανταλλαγή απόψεων είναι βέβαιο,

πως είναι ο ασφαλέστερος δρόμος για την επιτυχία. Η αποχή και η αδιαφορία είναι βέβαιο πως θα οδηγήσουν σε τέλμα και παρακμή. Και είναι κρίμα να παρακμάσει ένας τόσο δυναμικός και εύρωστος Σύλλογος που στήθηκε με πολύ κόπο, πολύ προσπάθεια, από μια σειρά ικανών ανθρώπων, οι οποίοι κατέθεσαν το περίσσευμα της αγάπης τους για τον γενέθλιο τόπο για να ριζώσει και να καρπίσει αυτός ο Σύλλογος και να γίνει από τούς πρώτους Χιώτικους Συλλόγους της Αττικής.

Για να μην συμβεί αυτό, εκτίμησή μας είναι πως πρέπει να επενδύσουμε στους νέους μας. Θα επαναλάβω και σήμερα αυτό που είχα πει απ' αυτό εδώ το βήμα στην αρχή της θητείας του συμβουλίου που απέρχεται. Είχα πει τότε, ότι πίστη μας είναι πως οι πολιτιστικοί σύλλογοι, όπως ο δικός μας, έχουν μέλλον και προοπτική μόνο με την συμμετοχή και τη δραστηριοποίηση τών νέων. Οι νέοι είναι εκείνοι που θα ενστερνιστούν το όνειρο, που έθρεψε κι εμάς, και θα το κάνουν πραγματικότητα. Εξακολουθώ να υποστηρίζω τις ίδιες ιδέες. Ας εμπιστευτούμε τους νέους μας. Ας τούς δώσουμε πρωτοβουλίες και υπεύθυνες θέσεις για να διοχετεύσουν στην πράξη τον ενθουσιασμό και το νεανικό τους σφρίγος. Είμαστε βέβαιοι πως θα πετύχουν. Γιατί πραγματικά πιστεύουμε σ' αυτούς τούς νέους.

Δεν θα ήθελα να αναφερθώ στα μελλοντικά σχέδια τού Συλλόγου γιατί δεν επιθυμώ να δεσμεύσω το νέο Δ.Σ. Μπορώ, όμως, να διαβεβαιώσω το σώμα, και είμαι βέβαιος πως αυτό θα υιοθετήσουν και τα νέα μέλη του Συμβουλίου, πως θα εξακολουθήσουν να πραγματοποιούν τις θεσμοθετημένες εκδηλώσεις τού Συλλόγου και θα προσπαθήσουν να τις επεκτείνουν.

Η μόνη δέσμευση που μεταφέρουμε στο νέο συμβούλιο είναι μια σημαντική πολιτιστική εκδήλωση που έχουμε δρομολογήσει να διοργανώσουμε από κοινού με τη Χιακή Αδελφότητα Αττικοβοιωτίας "Ο ΚΟΡΑΗΣ". θα γίνει η παρουσίαση τού βιβλίου τής συμπατριώτισσάς μας κας Πόπης Χαλκιά-Στεφάνου "ΤΑ ΜΟΝΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΧΙΟΥ".  Το   βιβλίο   θα   παρουσιάσουν   εκλεκτοί

Ειδήσεις-Δραστηριότητες

© Φιλοπρόοδος 'Ομιλος Κουρουνίων Χίου,    Κουρούνια, Χίος  -  Kourounia, Chios